(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada : Loogaroo (BE), Trio Roblin Evain Badeau (FR), A Contrabanda

Bal Folk
Op Zaterdag 19 januari 2019 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 19/01

We starten de eerste queimada (bal folk) van het jaar met folkgroepen van de bovenste plank. Terwijl Loogaroo en Trio REB (Roblin-Evain-Badeau) het volkshuis figuurlijk in vuur en vlam zullen zetten, mag dat iets letterlijker genomen worden tijdens de rituele begeleiding van de Galicische drank Queimada onder begeleiding van doedelzakgroep A Contrabanda. We openen de avond als vanouds met een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk.

Loogaroo is het nieuw project van twee ervaren folkmuzikanten. Accordeonist Pablo Golder kennen we ondermeer van I Fratelli Tarzanelli of Ekko en zorgt voor krachtige en verrassende melodieën. Gitarist Florian de Schepper (duo De Schepper-Sanczuk, Broes) staat in voor de groovende, pompende ritmes. Loogaroo – niet te verwarren met het Frans voor weerwolf, loup-garou – is een mythisch wezen uit de Caraïben dat zich tot een lichtbal omtovert die de nacht verdrijft. Ook Loogaroo zal het licht doen schijnen over een mooie serie aan folkdansen.

De avond wordt afgesloten door één van de origineelste baltrio’s van het moment: Trio REB ! Kort even voorstellen: Thomas Badeau kennen we als de Bretoense klarinettist van Esquisse, Benoît Roblin uit de Berry is de draailierspeler van le Gros Trio en Decibal, en Julien Evain, accordeonist uit de Vendée speelt ondermeer bij Oriaz. De band speelt dansen uit de drie regio’s met een bijzondere sound. De klarinet leidt de dans en de improvisaties, bijgestaan door een elektro-akoestische draailier, nu eens melodieus dan weer percussief, en een accordeon die zorgt voor de harmonie en de bassen. Subtiel en energiek!

 

Loogaroo

  • Pablo Golder : diatonische accordeon
  • Florian De Schepper : gitaar

Trio REB

  • Thomas Badeau: klarinet
  • Benoit Roblin: draailier en zang
  • Julien Evain: diatonische accordeon

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's