(0)
(0)
Concerten overzicht

Queimada: Cam&Léon (FR), La Lanterne (BE/FR), A Contrabanda

Bal folk
Op Zaterdag 5 mei 2018 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 05/05

De Queimada is één van de grote klassiekers van Muziekpublique met als vaste ingrediënten een dansinitiatie, twee folk bals en de bereiding van de Galicische godendrank: de Queimada, onder begeleiding van A Contrabanda. Deze queimada heeft een stevige Franse basis met het Franse duo Cam&Léon en de cd-voorstelling van de Frans-Belgische groep La Lanterne. Maar we openen de avond met een dansinitiatie in samenwerking met Frisse Folk.

Cam&Léon verenigt violist Camille Stimbre en diatonisch accordeonist Léon Ollivier, die we beiden kennen als de helft van het folkkwartet Bargainatt. Het jonge duo heeft naar eigen zeggende gezonde ambitie om nieuwe dansmuziek te spelen voor een fantastisch publiek en haalt zijn inspiratie in het Europese balrepertoire. Een duo dat belooft om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

La Lanterne is het nieuwe project van de Belgische accordeonist Guus Herremans (La Bottine Artistique) samen met drie bevriende Franse muzikanten: Nans Casanovas (gitaar), Camille Stimbre (viool) en Johann Abadie (percussie, drums). De vier muzikanten hebben een erg verschillende achtergrond, maar vinden elkaar in krachtige en diverse dansmuziek, die hedendaags klinkt, maar tegelijk met beide voeten in de traditie staat.

 

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's