(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada : 21 BOutONS, Topette, A Contrabanda

Bal folk
Op Zaterdag 1 december 2018 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 01/12

Met 21 BOutONS en Topette nodigen we twee transnationale folkbalgroepen uit. Accordeonduo 21 Boutons verenigt een accordeoniste uit Wallonië met een collega uit Catalonië. Het Anglo-Franse Topette biedt op een wervelende manier een alternatief voor de Brexit. Tussen beide acts bereiden we de Galicische godendrank queimada onder begeleiding van banda de gaitas A Contrabanda. Maar we openen de avond met een dansinitiatie door onze partners van Frisse Folk.

Het Belgo-Catalaanse accordeon-duo 21 BOuTONS mag dan wel al meer dan 10 jaar geleden opgericht zijn in Wenen, ze stralen nog steeds hetzelfde speelplezier uit. Aan traditionele dansen van hun eigen streek, Wallonië en Catalonië, voegen Marinette Bonnert en Pere Romani eigen composities toe. We zijn bijzonder blij dat dit duo met honderden bals en 4 albums op de teller nog eens op de queimada komt optreden.

De Anglo-Franse akoestische balgroep Topette is een topper ! Dit collectief van ongeremde muzikale avonturiers brengt zelfgeschreven en traditionele muziek waarin virtuositeit en drive hand in hand gaan. Amusement staat voorop in rauwe, opwindende dansmuziek. Naast Barnay Stradling’s groovende bas, Tania Buisse’s intuïtieve bodhrán-percussie en Andy Cutting’s warme basklanken, sprankelen straffe melodieën op Franse doedelzak en tenorbanjo door Julien Cartonnet, snedige vioollijnen van James Delarre en de dynamische accordeonstijl van Cutting. Eén ding staat vast: hun concert zal niet onopgemerkt passeren!

21 BOuTONS:

  • Marinette Bonnert: diatonisch accordeon
  • Pere Romani: diatonisch accordeon

Topette:

  • Andy Cutting : diatonisch accordeon
  • James Delarre : viool
  • Julien Cartonnet : doedelzak, banjo
  • Tania Buisse : bodhrán
  • Barnaby Stradling : acoustische basgitaar​

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's