(0)
(0)
Concerten overzicht

Belem (België) & Barbara Furtuna (Corsica): Ad Lucem

Didier Laloy en Kathy Adam meet polyfoon quartet uit Corsica
Op Woensdag 12 december 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 12/12

Ad Lucem is de verrassende match tussen Belem, het virtuoze muzikale duo (Didier Laloy, accordeon en Kathy Adam, cello), en Barbara Furtuna, het Corsicaans meerstemmig ensemble dat zijn inspiratie put uit de eilandtraditie. En als Noordzeegolven de kusten van de Middellandse zee beroeren, ontstaat een perfecte alchimie.

Ad Lucem is een spel van confrontatie en toenadering, loslaten en terugvinden. Het is de onwaarschijnlijke chemie tussen Belem (Didier Laloy & Kathy Adam) en Barbara Furtuna, een uitmuntend Corsicaans vocaal kwartet met een repertoire dat stemt uit een eeuwenoude traditie.

Vanuit hun eigen oogpunt en respectievelijke stijlen gaan ze op zoek naar wat hen bindt, een queeste naar een muzikaal equilibrium. Het resultaat is een adembenemend en subtiel repertoire waarin ogenschijnlijk ver van elkaar af liggende werelden worden verweven.

Belem, het duo Didier Laloy en Kathy Adam, maakt al jaren indruk met hun wonderschone hybride van kamermuziek, filmische klanken en wereldmuziek, maar ook met verrassende projecten en samenwerkingen zoals met Walter Hus’ Mekanics of met het Quartz Ensemble.
Barbara Furtuna is een Corsicaans vocaal ensemble, bestaande uit vier mannen, dat op uitzonderlijke wijze de Corsicaanse traditionele polyfone zangstijl beheerst. Zij weten bovendien een uniek eigen geluid te creëren: strak, schor, maar ook melancholisch en puur. Schitterende stemmen die ons raken tot in onze kleinste vezels.
Sinds tien jaar is de groep veelvuldig aanwezig op de internationale scène, in Europa, Noord-Amerika, Canada of Australië. Hun repertoire bestaat uit traditionele religieuze en wereldlijke liederen, eigen composities, nieuwe arrangementen en hernemingen van oude gezangen uit het collectieve geheugen. Net als Belem staan ze op voor de meest verrassende samenwerkingen zoals met barokensemble l’Arpeggiata, tenor Plàcido Domingo of het Iraanse ensemble Constantinople.

BELEM:

  • Didier Laloy: diatonisch accordeon
  • Kathy Adam: cello

BARBARA FURTUNA:

  • Fabrice Andreani : zang (terza)
  • André Dominici : zang (bassu)
  • Jean-Philippe Guissani : zang (bassu, contracantu)
  • Maxime Merlandi : zang (seconda)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video