(0)
(0)
Concerten overzicht

Masterclasses

Nora Brown, Kris Drever, Eli West & Laura Cortese
Op Woensdag 20 maart 2024 - 13h30
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 20/03

Op 20 maart organiseert Muziekpublique masterclasses in het Molière theater. De vier muzikanten die die avond een concert spelen op het podium bij Muziekpublique zullen in de namiddag van 13u30 tot 15u30 workshops geven rond hun specialiteit. Een gemiddeld niveau is vereist voor elke masterclass.

Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 15 maart! 

Clawhammer Banjo Workshop (Nora Brown)
In deze workshop leren we een banjomelodie in de clawhammer style, iets uit de regio Oost-Kentucky in de Verenigde Staten. We zullen ritmische technieken onderzoeken die kunnen worden verwerkt in zowel de rechter- als de linkerhand bewegingen en deze toepassen op de melodie (of het lied) dat we leren. Deze les staat open voor halfgevorderde studenten en is het meest geschikt voor degenen die een achtergrond hebben in het bespelen van hun instrument en iets willen toevoegen aan het repertoire.

Mandoline (Eli West)
In deze workshop verkennen we kort de rol van de mandoline als melodie en begeleidend ritme-instrument, en werken we aan techniek. Eli zal inzoomen op onder meer het spelen van melodieën en variaties, baslijnen enzo.

 

Folksongwriting (Kris Drever)
Kris laat je kennis maken met schrijfoefeningen en tools om in groepen te creëren en samen te schrijven. Hij zal ook vertellen wat hem als songwriter inspireert en hoe hij een diepgaande kennis van folk en traditionele muziek gebruikt om zijn originele materiaal te beïnvloeden. Afhankelijk van de interesses die uit de groep komen kan Kris ingaan op thema’s zoals song interpretatie, begeleiding grooves, harmonie-ideeën, ritmische technieken en al het andere dat deelnemers interessant vinden aan zijn spelen, schrijven of zingen.

 

North American fiddle (Laura Cortese)
Voor muzikanten die melodieën snel op het gehoor kunnen leren en enige ervaring hebben met Noord-Amerikaanse muziek (Appalachian, Cape Breton, Québécois en/of New England). Ook altviolen en cello’s zijn welkom! Laura zal een workshop geven gericht op groove in Noord-Amerikaanse volksmuziek. Nadat ze elk deuntje heeft geleerd, zal ze zich verdiepen in hoe de strijkstok de sleutel is tot groove en expressie. Samen onderzoeken we hoe we verschillende grooves en ritmische patronen kunnen vertalen naar verborgen pareltjes uit het Noord-Amerikaanse repertoire. Ons doel is om de klas te verlaten met een gereedschapskist vol mogelijkheden om thuis naar favoriete melodieën te vertalen.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden