(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada : Turbobal (FR), Ballsy Swing (FR), A Contrabanda (BE)

Bal folk
Op Zaterdag 16 maart 2024 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 16/03

De queimada is de grote klassieker uit ons programma. Voor dit folkbal strikten we twee projecten rond de fantastische Franse accordeonist Lucas Thébaut. Zoals gebruikelijk starten we de avond met een dansinitiatie door onze partners van Frisse Folk om vervolgens het bal met een kickstart te laten openen door het duo Turbobal. Tijdens de podiumwissel is er de rituele bereiding van de magische drank queimada, onder beleiding van onze Galicische doedelzakband A Contrabanda, waarna het onvolprezen Ballsy Swing de zaal verder in vuur en vlam zal zetten.

Trek je schoenen aan, maak je haren los en schreeuw zo hard als je kan als de raket opstijgt en je meeneemt naar de sterren! Turbobal, oftewel Cécile Delrue-Birot (zang, draailier, viool) en Lucas Thébaut (diatonische accordeon), neemt je mee op een reis door de ruimte met muziek uit de Poitou en de Limousin.

Franse topgroep Ballsy Swing bestaat uit Colin Delzant (cello), Valère Passeri (viool) en Lucas Thébaut (diatonisch accordeon). Deze drie jonge musici zijn vanuit de traditie en veel balervaring geëvolueerd tot een soort post-industriële musette met hip hop-invloeden in een saus met een vleugje Bach en nog vele andere kruiden die ze opgesnoven hebben in dansfestivals, een striptease-cabaret en andere maanverlichte plaatsen…Met deze ongelooflijke reis laat Ballsy Swing ons urenlang onwaarschijnlijk dansen en feesten.

Turbobal
– Cécile Delrue-Birot : zang, draailier, viool
– Lucas Thébaut : diatonische accordeons

Ballsy Swing
– Colin Delzant : cello
– Valère Passeri : viool
– Lucas Thebaut : diatonische accordeons

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden