(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Las Lloronas

CD-release "Out Of The Blue" (Opening act: Peixe e Limão)
Op Zaterdag 7 oktober 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 07/10

Na een tournee door Europa keert het Brusselse trio terug naar de Belgische hoofdstad met een album vol nieuw geschreven nummers. Las Lloronas is verder geëvolueerd en volwassener geworden met teksten die poëtisch, scherp maar altijd to the point zijn. Ze nemen een stevig standpunt in over een samenleving in voortdurende verandering. De vocale harmonieën waarvoor ze bekend staan, zijn nog steeds erg aanwezig en nodigen ons uit om ons kwetsbaar op te stellen, tranen te laten rollen – tranen van vreugde, verdriet of onverklaarbare opluchting. Las Lloronas neemt ons opnieuw mee naar een wereld waar we onze eigenzinnige, bizarre en genuanceerde zelf kunnen zijn.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ’t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) begonnen als straatmuzikanten, verenigd rond hun passie voor sociologie, activisme en kunst. Hun debuutalbum « Soaked », gedreven door intieme, meertalige feministische poëzie, raakte tienduizenden luisteraars. Nu zijn ze terug met « Out of the Blue », een tweede album dat sterker, gedurfder en buitengewoon ontroerend is.

De uitvoering en muziek van Las Lloronas wordt vaak omschreven als zeer origineel en tijdloos. Ze kruipt onder je huid, is emotioneel rauw en onweerstaanbaar, wat ze gemeen heeft met tradities als klezmer, flamenco of blues. Nog steeds begeleid door gitaar, ukelele, accordeon en klarinet creëert het trio een uniek muzikaal universum veraf van specifieke genrecodes.

Het concert wordt geopend door Peixe e Limão. Dit Italiaans-Belgische trio zweeft tussen folk, klassieke muziek, pop en jazz. Gewapend met cello, akoestische gitaar en stem, werken ze aan een eigen meertalig repertoire waarin de stem van Flavia Clementi verleidt met eigenzinnige songs die zich laten inspireren door Caetano Veloso, het Ierse Lankum, of zelfs de gedichten van Jacques Prévert. Gitarist Thomas Van Bogaert en cellist Federico Bragetti zorgen nu eens voor oorstrelende melodieën om vervolgens een andere richting in te slaan met verrassende, ritmische arrangementen.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's