(0)
(0)
Concerten overzicht

Auster Loo Collective

Op Vrijdag 19 mei 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 19/05

Auster Loo Collective heeft de ambitie de akoestische en geïmproviseerde muziekscene in België nieuw leven in te blazen. Het ensemble verenigt gerenommeerde Belgische artiesten, die samen werkten met muzikanten als Zap Mama of Ibrahim Maalouf, in dienst van een nieuwe muzikale taal. Onder de artistieke leiding van Simon Leleux gaan ze op zoek naar onontgonnen horizonten. Er ontstaat een eigen universum, het resultaat van een unieke alchemie tussen ontworteling en verankering. Aangrijpende en dromerige melodieën worden afgewisseld met ritmische composities die drijven op onstuitbare energie. Elke muzikant voedt de groep met zijn virtuositeit en creëert een origineel geluid waarin de bijzondere subtiliteit van de koto verweven wordt met de speelse melodieën van de kora, de piano, de contrabas of de fluit.
Ontstaan uit het duo Simon Leleux en Lydie Thonnard, gaat Auster Loo sinds 2013 ontmoetingen aan met muzikanten uit alle lagen van de bevolking rond een gemeenschappelijke passie voor ritme en improvisatie. In 2023 schrijft Leleux een nieuw hoofdstuk als Auster Loo Collective met de creatie van een gemeenschappelijk repertoire en de voorbereiding van een eerste album. De groep brengt acht muzikanten samen die met hun werk de universele menselijke identiteit bevragen. Verre van enige culturele toe-eigening stelt iedereen zijn instrument en zijn geschiedenis ten dienste van nieuwe muziek.

Het ensemble bouwt aan een neutrale zone waarin ieders parcours zich in elkaar verstrengelt en tot in het oneindige wordt getransformeerd.

Musiciens:
Shahab Azinmehr : tar, setar, zang
Osvaldo Hernandez : percussie
Simon Leleux : doholla
Célestin Massot : piano
Vincent Noiret : contrabas
Aki Sato : koto
Bao Sissoko : kora, zang
Lydie Thonnard : fluit, zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden