(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada: Folkbal

Follia! (Be), Hidrae (Be), A Contrabanda
Op Zaterdag 3 juni 2023 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 03/06

Op deze laatste queimada van het seizoen pakken we uit met enkele stevige groepen. Naar goede gewoonte open we met een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk, waarna Follia en Hidrae het Volkshuis in vuur en vlam zetten. Tijdens de podiumwissel is er de rituele bereiding van de magische drank queimada, onder beleiding van onze Galicische doedelzakband A Contrabanda.

Follia!, de band rond de broers Johan en Pieter Decancq en Sammy Lee Daese, mag dan wel een gevestigde waarde zijn, maar ze klinken nog even fris als in de begindagen. Dat blijkt dan ook uit het gloednieuwe album van deze folkmuzikanten met heel uiteenlopende achtergrond en opleiding. Zoals steeds worden elementen uit de klassieke muziek en jazz gecombineerd met folk en traditionele muziek in een breed instrumentarium waarbinnen een belangrijke rol is weggelegd voor de viool, de dwarsfluit, de doedelzak en zang. Het resultaat werkt zowel live als op plaat op de dansspieren.

Hidrae brengt stomende folkmuziek met krachtige melodieën, prachtige klankkleuren en uitgepuurde arrangementen. Deze vijfkoppige band bestaat uit: Hilke Bauweraerts op diatonische accordeon & zang, Marieke Van Ransbeeck op Vlaamse doedelzak & barokmusette, Malicorne Buysse op viool & cello, Thomas Hoste op electroakoestische altdraailier en Zjef Van Steenbergen op elektrische basgitaar. Het vijftal staat zowel voor een flinke stoot adrenaline als voor een portie gelukzalige serotonine. Daardoor brengen ze niet enkel de danser tot bewegen, maar resoneren ze ook binnen de luisteraar.

Muzikanten:
Hilke Bauweraerts: Diatonische accordeon & zang
Marieke Van Ransbeeck: Vlaamse doedelzak & barokmusette
Malicorne Buysse: viool & cello
Thomas Hoste: electro-akoestische altdraailier
Zjef Van Steenbergen: elektrische basgitaar

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden