(0)
(0)
Concerten overzicht

Zoniënmars - Zoniënklanken

Muzikale wandeling in het Zoniënwoud
Op Zondag 23 april 2023 - 13h30
GC WaBo - Delleurlaan 43, 1170 Watermaal-Bosvoorde
ZON 23/04

Zoniënklanken is een groot wandelevenement met muzikale omkadering in het Zoniënwoud. Trek je wandelschoenen aan en kies een wandeling van 5, 10, of 15 km. Spits je oren en geniet van de muziek van Shao Huan (Taiwan), Chapulines (Mexico), Shak Shakito (DR Congo), Les Kickeuses (België) en het Muziekpublique American Roots Ensemble in een ongezien kader. Het Zoniënwoud staat voor meer dan 4000 ha bos, vijf natuurreservaten en dieren als de Koreaanse eekhoorn of vuursalamander.

Shao Huan is een ware meester van de Sheng; een mondharmonica uit China. Hij studeerde traditionele Chinese muziek aan de National Taiwan University of Art en trad op in onder meer Canada en Indonesië.
Les kickeuses is een duo ontstaan uit een fijne ontmoeting tussen Juliette Ferreira en Lolita Pariaud. Hun accordeon- en dwarsfluitrepertoire bestaat voornamelijk uit traditionele melodieën en West-Europese composities waarmee ze Folkballen begeleiden maar ook in intiemere settings concerten geven. Chapulines neemt je mee op een muzikale reis doorheen een eigen unieke interpretatie van de Jarocho, een genre van traditionele Mexicaanse muziek gecombineerd met Caribische ritmes en Cubaanse of Colombiaanse klanken. Shak Shakito is een kunstenaar uit Oost-Kasaï, een provincie in het centrum van de DRC. In Kinshasa ontwikkelde hij zijn passie voor het spelen van gitaar om de teksten die hij schreef zelf te kunnen begeleiden. Als getalenteerde componist en muzikant ontwikkelde hij zijn eigen stijl, geïnspireerd door zowel folk als rumba. Als afsluiter speelt het American Roots Ensemble in de tuin van het cultureel centrum ‘Wabo. Zij brengen de traditionele Westerse muziek die ontstaan is uit de grote volksverhuizingen van de 19e eeuw naar de Verenigde Staten.

Info&Tickets : https://www.wabo.be

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden