(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Queimada: Dani Padpe (Fr) Caamaño & Ameixeiras (Galicia)

Folkbal
Op Zaterdag 11 februari 2023 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 11/02

De eerste queimada van het jaar belooft een grand cru te worden. Naar goede gewoonte open we met een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk, waarna met Dani Padpe en Caamaño & Ameixeiras  twee gevestigde namen het Volkshuis in vuur en vlam zetten. Tijdens de podiumwissel is er de rituele bereiding van de magische drank queimada, onder beleiding van onze Galicische doedelzakband A Contrabanda.

Dani Padpe – artiestennaam van Daniel Detammaecker – is één van onze favoriete folkartiesten uit het zuiden van Frankrijk. Bekend van groepen als Clica Drona of Nhac, doet Padpe het deze keer solo. Gewapend met zijn mondharmonica, percussie en zang, stelt hij zich volledig ten dienste van de dans zonder daarbij het risico uit de weg te gaan. Met voldoende ruimte voor improvisatie en verrassing verleidt Padpe de dansers om ze geleidelijk aan in trance te brengen.

Het Galicische duo Caamaño & Ameixeiras veroverden sinds kort het dansmilieu in ons land en in Frankrijk. Sabela Caamaño en Antía Ameixeiras spelen al sinds 2018 traditionele dansmuziek uit Galicië, maar dan op een eigen manier met chromatisch accordeon & viool. Met traditie als altijd veranderend uitgangspunt, creëren ze hun eigen taal en persoonlijke intieme composities. Hun debuutalbum Aire! bestaat uit instrumentaal repertoire waarin ook een aantal heel zorgvuldig uitgekozen vocale thema’s vervlochten zijn.

 

  • Dani Padpe: zang, harmonica, percussie
  • Sabela Caamaño: chromatisch accordeon
  • Antía Ameixeiras: viool, zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's