(0)
(0)
Concerten overzicht

Hamid El Kasri & Gnawa Black Koyo (Marokko)

Parade & 10 jaar Black Koyo
Op Zaterdag 14 januari 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 14/01

De Brusselse gnawa-groep Black Koyo viert zijn tiende verjaardag! Om dit te vieren, nodigen ze de beroemde m’allem Hamid el Kasri uit Rabat uit voor een anthologieconcert.

Geboren in Ksar el Kebir, leerde Hamid el Kasri al op jonge leeftijd Gnawa-muziek, geleid door zijn passie, zijn talent en de meesters Alouane en Abdelwahid Stitou. Begiftigd met een intense en diepe stem schittert Hamid ook in fusionprojecten die bijdragen aan zijn roem, in het bijzonder met de Australische pianist Joe Zawinul of de Marokkaanse drummer Karim Ziad.

Black Koyo is een groep die tien jaar geleden in Brussel het leven zag. De groep werd gevormd door Hicham Bilali, geboren in Fez, gevormd werd door meester Hamid Dkaki. Samengesteld uit muzikanten, zangers en dansers uit Tanger, Fez en Casablanca die in Brussel wonen, geeft Black Koyo een prominente plaats aan de traditie van Noord-Marokko en zijn trommelrepertoire.

Het concert staat in het teken van een ontmoeting tussen Hamid el Kasri, Black Koyo en verrassingsgasten die zullen samenwerken met dit unieke ensemble.

Muzikanten:

  • Hamid El Kasri (zang, guembri)
  • Hicham Bilali (zang, guembri)
  • Jalal Abantor, Marwan Abantor & Achraf Abantor (zang, tbal, qraqib)
  • Driss Filali, Mounim Lagnina, Ayoub Boufous, Abderrahmane Benjaafar, Amine Aabbou, Abdennour Dahou, Hanane Abdallah, Aziz Moustaid, Badr el Hernat, Souhaib Nekkashi (zang, qraqib)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's