(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Nass El Ghiwane - Yaala Allal (Marokko)

De legendarische groep van Marokko
Op Donderdag 26 januari 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 26/01

Nass El Ghiwane, door de Italiaans-Amerikaanse regisseur Martin Scorsese ook wel “The Rolling Stones of Africa” ​​​​genoemd, is een Marokkaanse muziekgroep die in de jaren ‘70 ontstond in Casablanca, in de wijk Hay Mohammadi, een van de armste buurten van de stad. De inspiratie voor hun muziek halen ze uit de genres Aïta, Gnaoua, Hmadcha en Jilala, en is doorspekt met geëngageerde en poëtische teksten die de malaise van de toenmalige Marokkaanse jeugd weerspiegelen. Ze brachten een revolutie teweeg in de Marokkaanse- en Maghreb-muziek en drukten een onuitwisbare stempel op het culturele landschap van Marokko.

De Ghiwani-stijl is een subtiele mix van poëzie, populaire of geëngageerde liedjes, die ze muzikaal ondersteunen door de Gnawa-trance doorvlochten met guembri en banjomelodiën.

Het werk van Nass El Ghiwane werd gebruikt door veel filmmakers, schrijvers en musicologen en had een diepe invloed op vele muzikanten uit die tijd, zoals Jimi Hendrix, Bob Marley, the Stones, en Robert Plant.

Vandaag zijn twee voormalige leden van de groep, Allal Yaala en Redouane Raifak

 

In samenwerking met Darna vzw, FMV, Corso, Nakhla & Royal Air Maroc.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video