(0)
(0)
Concerten overzicht

Rondleiding: Een Turkse buurt vol art nouveau

Hide & Seek Festival 2022
Op Dinsdag 23 augustus 2022 - 16h30
Autriquehuis - Haachtse Steenweg 266, 1030 Schaarbeek
DIN 23/08

De Haachtsesteenweg in Schaarbeek vormt het epicentrum van de Turkse gemeenschap in Brussel. Hun eethuizen bevinden zich vooral in het gedeelte richting Kruidtuin. Hier, voorbij de Rogierlaan en dichter naar het Schaarbeekse gemeentehuis toe, zijn vooral kleinere buurtwinkels gevestigd. In deze wijk bevinden zich ook de stille getuigen van de grandeur die Schaarbeek zich eind 19de en begin 20-ste eeuw wou aanmeten: brede lanen, en het eerste grote herenhuis van Victor, Maison Autrique (1893). Schoolarchitect Henri Jacobs en Gustave Strauven leverden prachtige panden in art nouveau af. Hier en daar tref je echter nog overblijfselen aan van het eenvoudige dorp dat Schaarbeek eertijds was.

 

Praktisch De rondleidingen worden buiten georganiseerd en richten zich op de buurt rond een programmalocatie. Je kan de rondleiding in het Frans of Nederlands en Engels volgen. Ze beginnen om 16.30 uur en eindigen om 18.00 uur. Zo kunnen ze dus gemakkelijk gecombineerd worden met de eerste sessie van het concert op dezelfde plaats. Om organisatorische redenen verkopen wij de tickets voor deze twee evenementen afzonderlijk.

Opmerking Deze rondleiding wordt vlak voor het concert van Amel Sediri & Moufadhel Adhoum in het Autriquehuis georganiseerd. Klik hier om tickets voor dit concert te kopen en zo de twee activiteiten te combineren.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden