(0)
(0)
Concerten overzicht

Dia Internacional Del Tango : Ensemble Astoria

Dia Internacional Del Tango
Op Vrijdag 10 december 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 10/12

Elk jaar op 11 december is het in Argentinië de ‘Nationale Dag van de Tango’. De datum van deze culturele dag is gekozen vanwege de geboortedag van twee belangrijke personen voor de Argentijnse tango: de tangozanger Carlos Gardel en dirigent Julio de Caro die dit muziekgenre wereldberoemd maakten en bijdroegen tot de ontwikkeling ervan.

Ter gelegenheid van de dag van de tango en van de honderdste geboortedag van Astor Piazzolla biedt het ensemble Astoria een repertoire aan dat de erfenis van de Argentijnse componist bestendigt en hulde brengt aan de man die de tango revolutionair heeft gemaakt. Het Ensemble benadrukt de kwaliteit van het werk van de Argentijnse meester, maar behoudt de ritmische en melodische betovering van de originelen. ASTORIA, een ensemble met variabele bezetting van vier tot tien artiesten, allen afgestudeerd aan de Koninklijke Conservatoria, winnaars van internationale competities of leden van grote orkesten, slaagt erin zich een identiteit eigen te maken dankzij de energie, de nauwgezetheid en de emotie die van zijn vertolking uitgaat.

Het geheel zal bezield worden door het talent van Dante & Monik Dominguez, een koppel dansers en choreografen (tevens leraars aan onze academie) erkend voor hun stijl en hun intense interpretatie.

Astoria’s muziek is levendig, bruisend, spreekt over liefde, pijn, hoop en melancholie. Het ensemble voert u mee in een maalstroom van sensaties rond het tijdloze werk van Astor Piazzolla.

Christophe Delporte – accordeon, bando, accordina
Isabelle Chardon – viool
Jennifer Scavuzzo – zang
Lénonardo Anglani – piano
Eric Chardon – cello
Adrien Tyberghein – contrabas
Dante & Monik Dominguez – Dans

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video