(0)
(0)
Concerten overzicht

The Wind Rose

Arianna Savall, Petter Udland Johansen, Tristan Driessens, Efren Lopez
Op Zaterdag 16 oktober 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 16/10

Arianna Savall en Petter Udland Johansen nemen je met hun ensemble uit aan boord van hun muzikale schip voor een betoverend avontuur. De reis verbindt de Middellandse Zee met de Noordzee.

De liederen van The Windrose komen voornamelijk uit de oude muziek, zoals ook Scarborough Fair, ooit door Simon & Garfunkel beroemd gemaakt. Arianna Savall, zangeres en harpiste, dochter van gamba-speler en dirigent Jordi Savall en zangeres Montserrat Figueras, is een van de meest fascinerende muzikanten en componisten van de ‘Early Fusion Scene’, waar oude muziek naadloos wordt verweven met nieuwe composities tot een stijl zonder grenzen of tijd.

In de liederen worden subtiele dialogen tot stand gebracht tussen een Catalaans of Grieks lied en een Scandinavische melodie, tussen een Noorse ballade en een Sefardisch en Turks lied, of in een Catalaanse romance die de liefde bezingt tussen een mediterraan meisje en een Noordse ridder. De vele reizen van Vikingen, Catalanen, Schotten, Sefardim, Grieken en Turken hebben deze onzichtbare bruggen gecreëerd. Ze zijn getuige van de rode draad tussen het Noorden, het Zuiden en het Oosten.

“La Rose des Vents” verenigt de Noorse viool (hardingfele) van Petter Udland Johansen, de harpen van Arianna Savall, de luiten van Tristan Driessens en de draailier en trommels van Efrén López, die alle ten dienste staan van een poëzie en muziek die de liefde en het mysterie van het leven bezingen. Oude en nieuwe liederen ontmoeten elkaar binnen voorouderlijke tradities om nieuwe wegen in te slaan geleid door de stromingen van de winden en de zeeën.

 

  • Arianna Savall: sopraan, middeleeuwse harp, lier en drievoudige barokharp
  • Petter Udland Johansen: tenor, hardingfele, viool, mandoline, lier en quinterne,
  • Tristan Driessens: ûd, lavta, zang
  • Efrén López: draailier, luiten en percussie

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen.

Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden