(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Geannuleerd - Jonas Olsson Tribute Band (Zweden/België)

Een tribute band bij Muziekpublique ?
Op Vrijdag 20 november 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 20/11

Een tribute band bij Muziekpublique ? Ja, maar dan wel een heel bijzondere met een mooi verhaal ! Jonas Olsson (1965-2010) was een Zweedse folkmuzikant uit Hälsingland. Hij was violist, gitarist en componist en een zeer invloedrijk figuur in de Zweedse folk. In de jaren ’90 richtte hij op eigen houtje een folkschool op waar heel wat muzikanten les volgden die later hun eigen weg in de muziek hebben gevonden. Als gedreven dirigent en arrangeur nam hij verschillende platen op met jeugdorkesten die hij had opgericht, en hij was ook artistiek leider van Ethno, een internationaal folkkamp voor jonge muzikanten.

De Belgische accordeonist Wim Claeys (Ambrozijn, Tref, Göze,…) leerde Jonas kennen op Ethno, deed ingangsproef voor de folkschool en studeerde een jaar Zweedse traditionele muziek bij Jonas. De twee werden goede vrienden en zagen elkaar nadien jaarlijks terug om samen te spelen. Tot in 2010 het noodlot toesloeg en Jonas plots, tijdens het componeren, overleed ten gevolge van een hartaderbreuk. Amper 45 jaar was hij, de charismatische muzikant die een hele generatie jongeren beïnvloedde en muzikaal richting gaf.

Wim Claeys besloot om enkele van Jonas’ beste vrienden bijeen te brengen om zijn prachtige muziek voor het voetlicht te brengen en hun herinneringen aan deze fantastische mens met het publiek te delen.

 

Mailin Månsson-Leinonen (viool)
Daniel Reid (sax)
Agnes Nykäsenoja (viool en zang)
Peter Van Accom (viool)
Markus Räsänen (accordeon en gitaar)
Wim Claeys (viool en trekzak)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden