(0)
(0)
Concerten overzicht

Mashrabiya ft. Christos Barbas

Trio blossom with oriental roots
Op Vrijdag 23 oktober 2020 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 23/10

Aan de oorsprong van Mashrabiya ligt een gemeenschappelijke passie voor Ottomaanse muziek en klanken uit Centraal-Azië en India. Ze halen hun inspiratie in de persoonlijke achtergrond van elk van de leden en creëren een repertoire dat kan bogen op een uitgelezen kennis van de wortels van Oosterse modale muziek. Deze fijne kenners en erfgoeddragers verankeren een moderne visie in hun stukken waarbij de grote vrijheid het trio een uniek karakter en een communicatieve sereniteit geven.

In normale omstandigheden bestaat het trio uit Meira Segal op de ney, maar omwille van het ‘nieuwe normaal’ wordt ze vervangen door Christos Barbas, een grootmeester op zowel de ney als op de kaval. Tristan Driessens laat de snaren van zijn oud trillen en de Catalaanse multi-instrumentaliste Miriam Encinas maakt het ensemble compleet met de klank van haar kaderpercussie (bendir, daf) en de Indiase dilruba.

Tijdens hun eerste jaar gaf de groep concerten in Letland, Portugal, Zwitserland, Turkije, België, Marokko en Spanje, en werden ze begeleid door een aantal geweldige percussionisten waaronder Bijan Chemirani, Baltazar Molina of Yoni Ben-Dor. Ze komen hier als trio om het beste van hun muziek met ons te delen.

 

Miriam Encinas : klank van haar kaderpercussie (bendir, daf), Indiase dilruba
Christos Barbas : ney, kaval
Tristan Driessens : oud

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden