(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Las Lloronas

CD-release « Soaked »
Op Zaterdag 22 mei 2021 - 20h00
'LE PERUCHET' MARIONETTENTHEATER - Woudlaan 50, 1050 Elsene
ZAT 22/05

Opgepast : dit concert vindt plaats in de tuin van het Marionettenmuseum, Peruchet, in openlucht. Neem dus een trui en regenjas mee bij koude of regen.

Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Dat bewijst hun eerste volwaardige album ‘Soaked’ waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Tijdens hun optredens leggen Las Lloronas hun ziel bloot in momenten van krachtige kwetsbaarheid, balancerend tussen klaagzang, mijmering en strijdkreet.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ’t Veld (ES/NL) en Marieke Werner (DE) ontmoetten elkaar jaren geleden en deelden een passie voor sociologie, activisme en kunst. Deze passie wordt nu vertaald en omgezet in muziek. Hun werk weerspiegelt hun ervaringen en afkomst, en versmelt verschillende muzikale tradities met slam, waardoor een intieme, meertalige feministische poëzie ontstaat. De harmonieën van deze drie engelenstemmen lijken haast moeiteloos tot stand te komen, maar vergis je niet. De boodschap is verre van gratuit. Onderwerpen als feminisme, privileges of sociaal engagement worden niet uit de weg gegaan, naast meer persoonlijke gevoelens en verhalen.

Geïnspireerd door musici als Lhasa de Sela, Noname en Ibeyi en zich begeleidend op gitaar, accordeon, ukelele en clarinet zorgen Las Lloronas voor een heerlijke meerstemmige symbiose van Spaanse volksmuziek, klezmerklanken, fado, blues en slam, die je enkel als ‘Las Lloronas’ kan omschrijven. Een reis tussen lach en traan.

Het concert van 7/11, dat aanvankelijk in maart was uitgesteld, wordt uiteindelijk verschoven naar 22 en 23 mei 2021, om 17h en 20h. Uw tickets zijn nog steeds geldig, maar let op: houd beide dagen in uw agenda want uw ticket geeft u misschien slechts toegang tot één van deze twee data. Wij houden u persoonlijk op de hoogte via e-mail.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden