(0)
(0)
Concerten overzicht

Muziek•Culture: Jérémie Fraboni (Banjo)

Gratis concert PointCulture ULB
Op Dinsdag 3 maart 2020 - 12h30
PointCulture ULB Elsene - Campus Solbosch, Avenue Paul Héger, 1000 Brussel
DIN 03/03

Het project Muziek • Cultuur biedt een reeks gratis concerten die een instrument, of een groep instrumenten, het land en zijn cultuur voorstellen. Kortom een ​​uitnodiging om te reizen, te ontdekken, te avonturieren in een warme, vriendelijke sfeer van de campus van Solbosch.

Weinig andere muziekinstrumenten dan de banjo kunnen de migratie-essentie van Amerika samenvatten. De geschiedenis en het repertoire worden gevoed door vele en diverse culturen die door de eeuwen heen op dit continent zijn aangetroffen. Het consolideert ook de sporen van immens koloniserend geweld: slavernij en segregatie markeren zijn oorsprong als zijn evolutie.

Het concert van Jérémie Fraboni zal enkele facetten van deze lange geschiedenis illustreren: de Afrikaanse oorsprong van het instrument, de reis van ballades van de Britse eilanden naar het afgelegen hart van de Appalachen, de rol van “Old-Time” muziek bij het creëren van de identiteit van de jonge VS en de evolutie van de muziek aan het begin van de XXe eeuw (ragtime, blues, country & bluegrass). Ten slotte zullen we kijken naar het hedendaagse erfgoed van traditionele banjo-technieken die bekend staan als “clawhammer”.

Een initiatief van Muziekpublique en PointCulture ULB Ixelles.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden