(0)
(0)
Concerten overzicht

Geannuleerd: Queimada: Quebal | Mister Klof | A Contrabanda

Bal Folk
Op Zaterdag 16 mei 2020 - 19h00
Volkshuis St-Gillis - St-Gillisvoorplein 37, 1060 St-Gillis
ZAT 16/05

De laatste queimada van het seizoen belooft een grand cru te worden. Naar goede gewoonte open we met een dansinitiatie door onze partner Frisse Folk, waarna met Quebal en Mister Klof twee groovy balgroepen het Volkshuis in vuur en vlam zetten. Tijdens de podiumwissel is er de rituele bereiding van de magische drank queimada, onder beleiding van onze Galicische doedelzakband A Contrabanda.

Quebal is één van de nieuwe folknamen van ons land. Ze omschrijven zichzelf als een powertrio ten dienste van de dans, maar zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Fanny Vandenbergh, die we kennen van Orbal, vinden we hier op percussie, Rudy Mathey (Balbino, Taxidi) op basklarinet en Joachim Loneux op diatonische accordeon (Chapeaux Bas, Onirim, Taxidi). Daarnaast zingen ze alle 3.  Dat resulteert in een efficiciënt en groovy, hedendaags folkbal, waarin covers en eigen composities elkaar afwisselen.

Ritmische bourrées, romantische mazurka’s, tovercirkels met een Ierse slag, zwierige walsen … Mister Klof heeft alle troeven van de perfecte folkbalgroep. Al sinds 2011 laat dit Franse balfolkkwartet dat geen gelegenheid onbenut  om doedelzak en dwarsfluit tegen elkaar op te zetten, terwijl accordeon en gitaar het geheel zonder blozen aan elkaar geregen houden. Die aanpak van hun balfolkrepertoire waarin ze traditionele en vooral gecomponeerde nummers uit het centrum van Frankrijk, Bretagne, Ierland,… ten dans spelen en er met veel energie soms ook een jazzy toets aan toevoegen, maakt hen niet zonder reden tot één van de populairste balgroepen.

Quebal:
– Joachim Loneux: diatonisch accordeon
– Rudy Mathey: basklarinet & klarinet
– Fanny Vandenbergh: percussie

Mister Klof:
– Julien Cartonet: doedelzak
– Sylvain Quéré: gitaar
– Tiennet Simonnin: accordeon
– Sylvain Viddart : dwarsfluit

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's