(0)
(0)
Concerten overzicht

Geannuleerd: Cd-release ‘Jola - Hidden Gnawa Music in Brussels’

Lila Gnawa in VK in het kader van Baraka Sounds
Op Woensdag 15 april 2020 - 18h30
De Vaartkapoen vzw - Manchesterstraat 13-15, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
WOE 15/04

Als onderdeel van het Gnawa-festival en om de release van het album JOLA – Hidden Gnawa Music in Brussel te vieren, werkt Muziekpublique samen met de VK voor deze tweede en laatste lila gnawa in hun gebouw aan de Rue de Manchester. Net voor de Ramadan begint houden we een echte Gnawa Lila, met de Gnawa meesters uit Molenbeek en Brussel. Muzikanten van onder andere Gnawa Black Koyo zullen de ceremonie leiden.

De Gnawa zijn een gemeenschap, ontstaan uit de slavernij ten zuiden van de Sahara in Marokko. In de afgelopen twintig jaar is in Brussel geleidelijk aan een Gnawa-gemeenschap ontstaan, die de grootste Gnawa-gemeenschap buiten Marokko is. De vertegenwoordigers ervan komen regelmatig bijeen om de lila te vieren, een ritueel van trance die de entiteiten van de onzichtbare wereld, de heiligen en God eert.

Geïnspireerd door animistische, soefische en populaire Marokkaanse referenties, beginnen de lilas (“nacht” in Marokkaans Darija) over het algemeen bij het vallen van de avond. Dansen en liederen die in een precieze volgorde worden uitgevoerd, volgen elkaar op en variëren naargelang het doel van het ritueel, de streek van herkomst, de muzikanten (of deelnemers) en de context.

 

Programma:

18:30 Parade/Stoet door Molenbeek

19:30 Welkom

20:00 Start van de ceremonie

24:00 Gezamenlijke maaltijd

01:00 Einde

 

Muzikanten:

  • Hicham Bilali
  • Driss Filali
  • Badr El Hernat
  • Mohamed Zafzaf
  • Hanane Abdallah
  • Gnawa Black Koyo

concert: gratis

maaltijd: vrije bijdrage

Bevestigen via devaartkapoen@vgc.be

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van “Baraka Sounds: volkskeuken & muziek om ziel en maag te spijzen”, in samenwerking met De Vaartkapoen en met de steun van de dienst Nederlandstalige cultuur Sint Jans Molenbeek.

 

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VAN HET GNAWA FESTIVAL

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video