(0)
(0)
Concerten overzicht

Zoniënklanken

Geannuleerd
Op Zondag 19 april 2020 - 13h30
GC WaBo - Delleurlaan 43, 1170 Watermaal-Bosvoorde
ZON 19/04

Zoniënklanken is een groot wandelevenement met muzikale omkadering in het Zoniënwoud. Trek je wandelschoenen aan en kies een wandeling van 5, 10, 15 of 20 km. Spits je oren en geniet van de muziek van Kaito Winse, Shao Huan, Oscar Beerten, Osman Martins Trio en Fanfaar Fatal in een ongezien kader.

Als jongste telg uit een familie van Burkinese griots, beheerst Kaito Winse de kunst van de Guineese fluit, de mondboog, de zang en de tama (talking drum) als geen ander. Hij creëert een natuurlijke band met zijn publiek waarbij verschillende emoties elkaar als een rollercoaster afwisselen.

Shao Huan (Taiwan) is een ware meester op de sheng. De sheng is een Chinees mondorgel. Dit instrument heeft een zeer lange geschiedenis achter de rug en werd 3000 jaar geleden voor het eerst beschreven in China. Het instrument heeft meestal 13 of meer bamboepijpen van verschillende lengte (tot 48 cm) die uit de bovenkant van een stuk hout (was oorspronkelijk een kalebas) steken.

Oscar Beerten (hardangerviool, viool, zang) is één van de specialisten van de Noorse folk uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Faeröer Eilanden en Estland. De Hardangerviool is een Noorse viool met behalve de 4 melodiesnaren nog 4 of meer resonantiesnaren die het instrument extra galm meegeven.

Zanger en multi-instrumentalist Osman Martins, uit Sao Paulo, wordt beschouwd als een van de beste spelers van de cavaquinho (kleine gitaar of een soort Braziliaanse ukelele). Door het samensmelten van bossa-nova, samba en chorinho produceert hij een verfijnde muziek, geïnterpreteerd op een heldere en magische manier.

In de tuin van gemeenschapscentum Wabo vergast Fanfaar Fatal de wandelaars op Balkan, gypsy, klezmer en eigen nummers in byzantijnse sferen.

 

Startpunt: GC WaBo, Av. Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal – Bosvoorde

 

Organisatie: GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's