(0)
(0)
Concerten overzicht

GEANNULEERD Issa Mbaye Diary Sow (Senegal)

The King of Riti
Op Zaterdag 7 december 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 07/12

GEANNULEERD: Omdat de visum-aanvraag van de Senegalese zanger Abdou Camara (die een essentiële rol speelt op het album) nog steeds niet in orde is, zien we ons genoodzaakt de cd-voorstelling van Issa Mbaye Diary Sow van morgen 7 december te annuleren en uit te stellen naar een latere datum. Alle tickets worden terugbetaald. Gelieve ons te excuseren voor het ongemak en hou onze website/facebook in het oog in verband met een toekomstige datum.

 

Met zijn nieuwe album Aynaabé zet Issa Mbaye Diary Sow, bijgenaamd de koning van de riti, de verkenning van het rijke muzikale erfgoed van de Peul-herders verder. Als geen ander combineert Sow met de hulp van de Belgische folkviolist Wouter Vandenabeele de nomadische volkstraditie met moderniteit in een eerbetoon aan de meerstemmigheid.

Issa Mbaye Diary Sow raakte al op heel jonge leeftijd in de ban van de riti of nianiourou, de eensnarige Senegalese vedel. Terwijl hij zijn kudde liet grazen, verdreef de jonge herder de eenzaamheid via de melancholische klanken van zijn éénsnarige instrument. Een passie die de loop van zijn leven zou veranderen. Issa werd één van de belangrijke traditionele peul-muzikanten van Senegal en Mauritanië.

Hij werkte jaren met het Nationaal Orkest van Senegal, maar ook met Baaba Maal, Malick Pathé Sow en Youssou Ndour. Sinds hij in ons land woont, vond hij een muzikale zielsverwant in folkviolist Wouter Vandenabeele en dit resulteerde in de ijzersterke cd ‘Doumale’ en zijn al even indrukwekkende opvolger Aynaabé. Prachtige, bezwerende en repetitieve muziek die een oeroude traditie uitademt. Een ode aan de nomadische herdercultuur, met de muziek van Issa Sow als kloppend hart.

 

Issa Mbaye Diary Sow : Nianiorou (riti)
Abdou Camara : zang
Wouter Vandenabeele : viool
Bao Sissoko : kora
Malick Pathé Sow : hoddu
Désiré Tsome : gitaar
Octave Komlan : percussie

Guest :Shalan Alhamwy : viool

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's