(0)
(0)
Concerten overzicht

Shantalla (Ierland/Schotland)

Cd-release ‘From the East unto the West’
Op Zaterdag 12 oktober 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 12/10

Het acht jaar lange wachten op de vierde Shantalla cd, is meer dan beloond. De Keltische band die door the Irish Voice wordt omschreven als “the top traditional voice on the Continent’ maakte met ‘From the East unto the West’ misschien wel hun beste album ooit.

Het merendeel van de songs en tunes zijn Iers of Schots geïnspireerd, maar de band verruimt zijn blik ook naar Bretagne, de VS en Canada, met composities van groepsleden Gerry Murray en Michael Horgan en nummers van ondermeer Brian McNeill, Michael McGoldrick en Lorcan Fahy.

Zoals steeds blijven de troeven van de groep bewaard. De unieke en warme charme van Helen Flaherty’s stem, Simon Donnelly’s en Joe Hennons drijvende ritmes, en hun multi-instrumentale arsenaal van Michael Horgan, Gerry Murray en Kieran Fahy met hun combinatie van uilleann pipes, accordeon, viool en whistles geven Shantalla een uniek plek binnen de Keltische muziek.

We sluiten de avond af met een céilí, een Iers folk bal, in de foyer. Ronan Healy zal er een initiatie Iers ‘stepdancing’ geven. Deze groepsdans is al eeuwen een integraal onderdeel van de Ierse cultuur en is een mix van stijlen uit verschillende culturen die Ierland hebben bezocht of over Ierland hebben geregeerd. Het was echter de Riverdance-act tijdens het Eurovisie Songfestival van 1994, die de interesse in Ierse stepdance deed herleven. De dansen worden begeleid door de groep “The Flight of the Earls Ceili Band”!

 

Simon Donnelly: gitaar, bouzouki, zang
Kieran Fahy: viool, altviool
Helen Flaherty: zang
Joe Hennon: gitaar, zang
Michael Horgan: uilleann pipes, fluit, tin whistles
Gerry Murray: accordeon, tin whistle, bouzouki, piano

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's

Fotogalerij