(0)
(0)
Concerten overzicht

Zoniënmars-Zoniënklanken

Wandelen met muzikale omkadering in het Zoniënwoud
Op Zondag 28 april 2019 - 13h00
GC WaBo
ZON 28/04

Zoniënklanken is een groot wandelevenement met muzikale omkadering in het Zoniënwoud. Trek je wandelschoenen aan en kies een wandeling van 5, 10, 15 of 20 km. Spits je oren en geniet van de muziek van Raphael Decock, Nisia, Tister Ikomo & Mamadou Drame, Mostafa Taleb, Sharhiar Sharifpour, Juliette Lacroix en Nihil Obstat in een ongezien kader.

Letterlijk gebruik makend van de bijzondere bos-akoestiek en klankenwereld in de natuur brengt Raphael Decock muziek en zang deels gebaseerd op bestaande tradities, deels interactief en improvisatorisch. Verwacht je op lokroepen, boventoon zang, speelse fluitmelodiën, begeleid met harpachtige zither-, vedel
en tokkelklanken.

Nisia is een duo van twee stemmen: die van contrabassist Vincent Noiret en die van de Siciliaanse zangeres Emanuela Lodato die ook percussie speelt. Samen spelen ze wiegeliedjes, serenades, zeemansliedjes en andere muziekstukjes geïnspireerd door vooral Italiaanse tradities.

Danser/choreograaf, percussionist, balafon- en likembespeler en zanger, Tister Ikomo is van Congolese afkomst. Hij werkte onder meer samen met Alain Platel en Fabrizio Cassol. Samen met de Senegalese koraspeler Mamadou Drame verleidt hij ons met een verrassend en poëtisch repertoire.

Mostafa Taleb speelt de kemenche, de Iraanse knieviool en vond in zijn landgenoot Sharhriar Sharifpour een ideale partner. Sharifpour speelt de santur, een hakkebord dat met hamertjes wordt bespeeld. Samen met celliste Juliette Lacroix vergasten ze ons op Perzische muziek.

Tenslotte zet pocketfanfare Nihil Obstat de tuin van GC Wabo in vuur en vlam met vinnige klezmer- en balkanritmes.

 

Organisatie : GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique

Vertrek : GC WaBo, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal – Bosvoorde

Prijs : € 1,50 / € 3 (gezinnen)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden