(0)
(0)
Concerten overzicht

BASta!² & Aranis (BE)

Cd-release concert
Op Vrijdag 22 februari 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 22/02

Rode draad van deze avond zijn twee projecten van contrabassist Joris Vanvinckenroye, die we kennen van zijn werk met Vardan Hovanissian & Emre Gültekin, als lid van Troisseur met zijn broers Edwin en Rein en gitarist Pieter Thys, of van de tangogroep La Sieste du Dromadaire.

 

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Elementen van klassieke, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd. Met fluitiste Jana Arns wordt Joris’ contrabasorkest sinds kort uitgebreid tot het BASta!² duo. Samen zorgen ze op het album ‘Vertigo’ voor een meeslepende soundtrack en brengen nieuwe, eigenzinnige muziek zonder al teveel franjes en moeilijkdoenerij.

 

Het sextet Aranis is bezig aan een afscheidstournee en brengt een bloemlezing van meer dan 10 jaar nieuwe, avontuurlijke muziek. Hun werk zit vol tegenstellingen: ze is duister en licht tegelijkertijd. Ze is mooi en lelijk, eenvoudig en complex. Ze heeft een grote eigenheid en toch zijn er invloeden merkbaar uit vele andere genres en stijlen, van folk tot jazz, klassiek naar repetitief. Door deze schijnbare tegenstellingen te combineren ontstaat eigentijdse en meeslepende muziek met een heel eigen karakter. Verwacht je aan composities geïnspireerd op de muziek van 800 jaar geleden, originele interpretaties van Nirvana tot eigenzinnige nu-trad.

 

ARANIS :

  • Liesbeth Lambrecht: viool, altviool
  • Pierre Chevalier: piano
  • Sara Salverius: accordeon
  • Joris Vanvinckenroye: contrabas
  • Jana Arns: dwarsfluit

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's