(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Bal & Basta ! Duo Pilartz-Gielen & Shillelagh

Bal folk
Op Zondag 28 oktober 2018 - 16h00
Pianofabriek - Fortstraat 35, 1060 Brussel (St Gillis)
ZON 28/10

Bal & Basta, uw favoriete zondagse folk bal is terug met een uitgelezen programma waarin het diatonische accordeon en de viool als rode draad fungeren.

Het duo Pilartz-Gielen is één van de beste bal-duo’s uit eigen land. Op hun eerste cd die toepasselijk ‘un’ heet maken ze ‘pure rock ‘n’ roll die soms ook ‘minimal music’-trekjes heeft’, aldus Moors Magazine. Beiden zijn dan ook ervaren ratten in de folk. Luc Pilartz is zonder twijfel de Waalse referentie op folk viool. Diatonisch accordeonist Simon Gielen is een pak jonger zijn dan zijn muzikale partner, maar omringt zich steevast met topmuzikanten zoals Dave Shepherd of Vincent Sionneau. Samen spelen ze eigen composities naast traditionele walsen, mazurka’s, jigs, andro’s, bourrées en andere rondo’s.

Shillelagh is dan weer de top uit de Noord-Frankrijk. Shillelagh betovert al jaren met voortreffelijke balmuziek (wals, mazurka, bourrées in 2 en in 3, scottisch, tovercirkel, polka…) waarbij ze ook het lokale repertoire uit (Frans-)Vlaanderen niet uit het oog verliezen zoals horlepiep, pieternelle, schommelwals of mazurka van Hofstade. Gabriel Lenoir, Aurélien Tanghe en accordeonist Benjamin Macke spelen tegenwoordig in al tal van andere projecten, en we zijn dan ook bijzonder blij dit top-trio nog eens op de planken te mogen zetten.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden