(0)
(0)
Concerten overzicht

Natalia Perez y Cantaro (Arg) | Guitarpa Duo (Ven)

Sonamos Latinoamericano
Op Vrijdag 28 september 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 28/09

We openen deze avond met het fenomenale Guitarpa Duo, dat de muzikale diversiteit van Venzuela in de verf zet met merengue, wals, joropo llanero en tal van andere traditionele stijlen. Gewapend met een uitzonderlijke virtuositeit creëert dit duo een muzikale dialoog waarin afwisselend de gitaar en de harp de rol van solo-instrument of begeleider waarnemen.

 

Volkspoëzie geeft vaak een eerlijker weergave van de geschiedenis, namelijk die van het hart en de gevoelens van de mensen, dan wat er in de officiële boeken staat. Overtuigd van die kracht biedt Natalia Pérez y Cántaro ons een geïnspireerd en zeer gevarieerd repertoire van liederen van de kust en van andere regio’s van Argentinië en bij uitbreiding Latijns-Amerika. Natalia Pérez zingt over de zwaarte van het verleden, de lichtheid van een herinnering of de kracht van een erfenis en wordt bijgestaan door muzikanten die elkaar perfect aanvoelen.

 

Het duo Suena Barro, wiens muzikanten ook keramisten en instrumentenbouwers zijn, sluiten het feest af in de foyer met geïmproviseerde muziek op zelfgemaakte instrumenten.

 

Guitarpa Duo

Bernardo Viloria: Arpa llanera venezolana

Néstor Viloria: gitaar

 

Natalia Pérez y Cántaro

Natalia Pérez: zang

Maximiliano Maglianese: percussie

Pancho Torres: gitaar

 

Suena Barro: Hernan Vargas & Julian Savegnago

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's