(0)
(0)
Concerten overzicht

Kurupíes duo + film « Sigo Siendo »

Sonamos Latinoamerica festival
Op Maandag 24 september 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
MAA 24/09

Latijns-Amerika herbergt een bijzonder diverse traditionele muziek door de vermenging van de Afrikaanse ritmiek, Europese snaarinstrumenten en de fluiten en de zang van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking. Het internationale festival Sonamos Latinoamerica zet die diversiteit al jaren in de verf en komt nu voor de vierde keer naar ons land voor een week van concerten, een film en een tentoonstelling.

 

Oscar Gomitolo, de buitengewone charango-speler en oprichter van het Sonamos Latinoamerica-festival in Latijns-Amerika, eigent zich met Kurupies Duo op een verfijnde manier de erfenis van de Latijns-Amerikaanse muziek toe. Ondersteund door de subtiele en precieze percussie van Carlos Passeggi, presenteert het duo vooral eigen composities, die hun inspiratie halen in de precolumbiaanse traditie en putten uit het uitgebreide ritmische en melodieuze folk aanbod van het continent. Met die aanpak leunen ze qua dynamiek en vorm overigens aan bij de Europese kamermuziek en de jazz.

 

De film ‘Sigo Siendo’ van Javier Corcuera neemt ons mee naar Peru langs de zeer diverse landschappen en culturele achtergronden. “’k ben nog steeds’ luidt de titel van deze visuele muziektocht. We reizen mee met de camera en maken kennis met de uiteenlopende muziekstijlen die het land rijk is. De muzikanten dragen niet alleen muzikaal bij; hun persoonlijke verhalen, oude mythes en volksverhalen, maken deze film tot een zinnenprikkelende en interessante documentaire. Een genot voor oog en oor!

Sonamos Latinoamerica Festival 2018

  • Oscar Gomitolo: charango, snaren
  • Carlos Passeggi: percussie

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's