(0)
(0)
Artiesten overzicht

Khalid Izri

Zijn liederen zijn melodisch en ritmisch uitermate gevarieerd

Zanger/muzikant Khalid Izri werd geboren in het Rifgebergte in Marokko, de streek van de berbers langs de Middellandse zee. Hij is al sinds vele jaren een uitermate gewaardeerd en populair artiest.

Als artiest put Izri uit de rijke berbertraditie (Amazigh). Maar zijn muziek is evengoed modern en hedendaags. Zijn liederen zijn melodisch en ritmisch uitermate gevarieerd. Voeg daar zijn inhoudelijk sterke teksten en indrukwekkende stem aan toe en je komt uit bij zeer eigen en rijke stijl.

De uitzonderlijke stem van Khalid Izri is technisch sterk onderlegd en heeft niet alleen een groot bereik maar ook een enorme gevoeligheid. Zijn liederen zijn dan ook een referentie voor veel Berbers.

Khalid Izri is daarnaast ook een sociaal-geëngageerd artiest. Via zijn liederen klaagt hij onrechtvaardigheid aan, en roept hij op tot het recht van alle volkeren om hun culturele identiteit volledig te beleven. Via zijn muziek verzet hij zich ook tegen racisme, roept hij op tot verdraagzaamheid en brengt hij een hommage aan de wereld, de liefde, de vrijheid.

Na heel wat omzwermingen heeft Khalid Izri zich sinds kort in Brussel gevestigd om van hieruit zijn carrière verder uit te bouwen en een steeds ruimer publiek te bereiken.

Video

De groep:

Khalid Izri : zang, gitaar, fluit
Ariane De Bièvre : fluit en bendir
Alexandre Furnelle : Contrabas
Azzedine Jazouli : percussie
Baptiste Argouarc’h : viool
Moufadhel Adhoum : luit, accordeon, qanun een karkabous
Gauthier Lisein : percussie
Geluid : Miguel Allo

Officiële Facebook pagina Khalid Izri: http://fr-fr.facebook.com/pages/KHA…

Pour l’Europe :

Muziekpublique
Hélène Sechehaye

helene ( at ) muziekpublique.be
0032(0)2.217.26.00