(0)
(0)
Nieuws overzicht

De cultstatus van het label !

02 april 2019

Een muzikant van het label ontmoet Damon Albarn, frontman van de britpopband Blur, en de Malinese zangeres Rokia Traoré; de Nikon Press Awards voor onze fotograaf van het label; de ‘Coup de coeur’ award Charles Cros voor een project van onze muzikanten, en dit allemaal in een paar dagen tijd?!

Hé ja! De artiesten waar we mee samenwerken boeken succes, en dat is ongetwijfeld dankzij het grote talent. We zijn verheugd dat hun prachtige werk wordt beloond!

Bao Sissoko in concert met Damon Albarn, Rokia Traoré en Dobet Gnahoré

Een paar dagen geleden trok koraspeler Bao Sissoko van het trio Tamala naar Londen om zich bij zijn metgezellen van het Africa Express-project te voegen, waaraan hij sinds de lancering heeft deelgenomen. Het project van Blur-frontman Damon Albarn werd in 2006 opgericht en heeft tot doel musici van alle landen bij elkaar te brengen om samen te werken.

 

Nikon Press Awards voor Dieter Telemans

De jaarlijkse Nikon Press Photo Awards worden uitgereikt aan de mooiste of meest originele persfoto’s van Belgische fotografen. De grote winnaars van dit jaar zijn Dieter Telemans (nieuwscategorie), Kristof Vadino (verhaalcategorie) en Kristof Ramon (sportcategorie). Dieter Telemans is al jaren onze trouwe fotograaf van de groepen van het label. Hij won deze prijs met een foto van de demonstratie van gele hesjes in Brussel. “Alles klopt”, zei de jury. Dieter Telemans maakte de foto voor de krant De Standaard.

Van harte gefeliciteerd!

Coup de coeur Musiques du monde de l’Académie Charles Cros voor Tristan Driessens

Tristan Driessens, artistiek directeur van het Refugees for Refugees project, heeft onlangs een duet-album uitgebracht met Robbe Kieckens. Het zeer mooie opus ‘Blue Silence‘ (Homerecords-label) won zojuist de prijs ‘coup de coeur’ van de Charles Cros Academy.

Gefeliciteerd!