(0)
(0)
Nieuws overzicht

Tamala wint Klara voor “Beste Belgische cd – world”

Classical Music Award
14 maart 2018

Op 14 maart 2018 werd Tamala bekroond met de Klara, de Classical Music Awards voor Beste Belgische cd – world. De Klara’s zijn muziekprijzen die erkenning geven aan al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken.

De prijs werd in aanwezigheid van cultuurminister Sven Gatz uitgereikt in Flagey, tijdens het klara-festival.  Voor het eerst slaan Klara en het Klarafestival de handen in elkaar. Bozar, Concertgebouw Brugge, deSingel en Flagey, partners van Klara en van Klarafestival, werkten mee aan dit feest voor de muziek en de sector.

Tamala van de Senegalese muzikant Mola Sylla (zang, xalam), de Senegalese griot en koraspeler Bao Sissoko en de klassiek geschoolde violist Wouter Vandenabeele is het laatste project van het Muziekpublique label. Net als de naam Tamala, wat ‘reizigers’ betekent, beweegt de muziek tussen verschillende instrumenten en tradities.

De Jury prijst het album om zijn kracht: « Een akoestisch trio waar pure kracht vanuit gaat. Met traditie uit West-Afrika is het toch bovenal een Europees project van nu. »

Meer info over de de Klara’s vind je op de website van het Klarafestival!

Ondertussen kan je uiteraard ook altijd terecht op onze facebookpagina en site om op de hoogte te blijven van de recente nieuwtjes en concerten van Tamala!