Cursussen overzicht

Galicische zang

Xavier Sánchez
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Sing “The Ailalá”, Galicische zangworkshop,

Deze workshop nodigt je uit om enerzijds het plezier van zingen en anderzijds de tradities en de klanken van de Galicische muziek te (her)ontdekken.

De cursus is voor iedereen die graag in groep zingt. Het leren is gebaseerd op mondelinge overdracht en melodieën worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd. Muziektheorie of andere muzikale kennis is daarom niet verplicht. Deze cursus focust niet op klassiek zangtechnieken, maar is gebaseerd op de interpretatie, de versiering, het vocale timbre en de beheersing van het Galicische repertoire.

De liedjes zijn afkomstig uit het rijke traditionele Galicische repertoire en worden begeleid door de leraren van pandeireta, pandeiro en andere kleine percussies.

Op het programma:

  • Ritmes: Muiñeira, Xota, Pasodoble, Mazurka, Tango, Rumba, …
  • Thema’s: feest, liefde, ontgoocheling, emigratie, agrarische of maritieme thema’s …
  • Luisteren naar liederen afkomstig uit Galische dorpen.

Workshop: 13/10, 10/11, 02/02, 22/03 van 14.00 tot 16.00 uur

Wil je ook pandeireta leren spelen om jezelf op termijn te begeleiden dan kan je je inschrijven voor de cursus beginners of half-gevorderden bij Karen De Pooter of de workshop in de voormiddag.

 

Xavier Sánchez

Xavier Sánchez is lid van de Belgo-Galische groep A Contrabanda. Deze groep is ontstaan binnen Muziekpublique en neemt deel aan talrijke festivals.  De groep brengt levendige, uiterst dansbare Spaanse muziek die weinig uitstaans heeft met flamenco maar eerder met Ierse, Bretoense of zelfs Belgische traditionele muziek. Maar dan wel met Spaans temperament. Swingende melodieën op gaita en percusssie, vermengd met traditionele Galicische liederen.

Xabi studeerde af in traditionele zangtechnieken en pandeireta van Xunta de Galicia. Hij heeft ook lessen gevolgd bij Marisol Palomo (lid van de Ialma-groep), evenals verschillende cursussen gevolgd bij Galicische kunstenaars zoals Xose Lois Romero, Suso Vaamonde, Quique Peon, Ruote, Xurxo Fernandes, …

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Informatie

Uurrooster

Workshop: 13/10, 10/11, 02/02, 22/03 van 14.00 tot 16.00 uur

We raden aan het hele programma te volgen van 4 sessies (60€), om de continuïteit van de lessen niet te onderbreken. Je kan echter ook per les betalen. Dan is het telkens 17€ (cash) de dag zelf aan de leerkracht te betalen.

Plaats

Molière Theater
Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel

Prijs

Om zich in te schrijven voor een cursus is lidmaatschap van Muziekpublique verplicht.
Heb je nog geen lidkaart? Klik hier om een lidkaart toe te voegen aan het winkelwagentje.

Inschrijving

>
Cycle 1
13/10
10/11
02/02
22/03
€ 60

60,00

Wissen