(0)
(0)
Nieuws overzicht

Edito: klaar voor het nieuwe seizoen!

Deuren Muziekpublique opnieuw open
25 september 2020

Ook wij zijn er opnieuw aan begonnen. Na bijna zes maanden gesloten deuren, starten we een nieuw seizoen waarin veel onzekerheden om de hoek loeren, met strikte Corona-maatregelen en protocollen voor concerten, repetities en cursussen. Vol goede moed, maar met een bang hartje. Er gingen uren van vergaderen en voorbereidingen aan vooraf om alles in goede en veilige banen te leiden. Lijsten werden afgevinkt. Bussen handgel en spray aangekocht voor onze lesgevers, maar ook voor de concerten, net als mondmaskers, plexiglas, markeringen, looprichtingen,… Maar we zijn er klaar voor.

De afgelopen maanden waren niet simpel, niet voor ons, een ook niet voor de talloze artiesten en medewerkers die afgelaste concerten en tournees in hun mailbox zagen landen. We waren verplicht om onze academie on hold te zetten en enkele lessen digitaal te doen verder leven. Voorlopige schattingen doen een inkomstenverlies van 60 tot 70 % vermoeden voor de artiesten en freelancers waar we regelmatig mee werken.

Hide & Seek Festival

Het Hide & Seek Festival eind augustus was een opsteker voor ons. De uitverkochte concerten op ongewone plekken – met uitzonderlijk ook ongewone maatregelen – toonden ons hoe erg wij het enthousiasme van de artiesten, het publiek en de vrijwilligers gemist hebben. Daarom zijn we nog meer dan ooit gemotiveerd om er een mooi seizoen van te maken, waar live muziek en dans ons meer dan ooit mogen ontroeren.

Nieuwe seizoen

Uiteraard zal het nog even net dat tikkeltje anders zijn. Voorlopig zijn er geen jams en folkbals en zal ook de bar in de foyer nog even gesloten zijn. Maar voor de rest beloven we heel veel moois. De afgelopen week volgden enkele honderden leerlingen de kennismakingslessen van Muziekpublique en ontdekten we naast 45 andere, de nieuwe cursussen draailier, Latijns-Amerikaanse zang, mondharmonica, kora en folkviool. Volgende week openen we het seizoen met een dubbele cd-voorstelling. En er staat nog heel wat moois op het programma. Houd vooral onze concertpagina op de website in het oog. Omdat er omwille van corona last minute nog veranderingen kunnen plaatsvinden hebben we besloten om voor de volgende maanden geen programmaboekje te drukken.

Het label

Ook bij het label staat er vanalles in de steiger. We brengen volgende maand het verrassende debuutalbum ‘Soaked’ uit van Las Lloronas, Tamala dook afgelopen week de studio in om een opvolger op te nemen voor hun bekroonde debuutalbum. Nieuwe leden vervoegen Refugees for Refugees tijdens hun residentie en we kijken ook erg uit naar de buitenlandse optredens van Vardan Hovanissian & Emre Gültekin.

U leest het: wij hebben er met heel onze ploeg vrijwilligers, lesgevers, regisseurs, muzikanten en dansers heel veel zin in. Wij hebben u hard nodig en we hopen dat u ons ook hebt gemist. Leve het nieuwe seizoen !