(0)
(0)
Concerten overzicht

Zoniënklanken

Muzikale wandeling in Zoniënwoud
Op Zondag 22 april 2018 - 13h00
GC WaBo - Delleurlaan 43, 1170 Watermaal-Bosvoorde
ZON 22/04

Zoniënklanken is een groot wandelevenement met muzikale omkadering in het Zoniënwoud. Trek je wandelschoenen aan en kies een wandeling van 5, 10, 15 of 20 km. Spits je oren en geniet van de muziek van Platrún trío (ARG), Neboa (Galicië), Gueladio Ba, Samba Django & Ananta Roosens (MRT, SEN, BEL), José Ligero & Antonio Segura (ESP) en het Muziekpublique Folk Ensemble in een ongezien kader. Het Zoniënwoud staat voor meer dan 4000 ha bos, vijf natuurreservaten en dieren als de Koreaanse eekhoorn of vuursalamander.

Bandoneonspeler en componist Gerardo Agnese studeerde aan het conservatorium van Rosario (ARG). Hij studeerde er bij de legendarische Domingo Federico, naast vele andere grootmeesters. Hij maakte deel uit van een veelheid aan tango ensembles. Sinds kort speelt hij samen met de Argentijnse gitarist Camilo Cordoba .

Néboa is ontstaan uit ‘A Contrabanda’ en brengt eigen versies van traditionele Galicische liederen. De liederen worden afgewisseld met instrumentale nummers op gaita (Galicische doedelzak).

Gueladio Bâ is de zoon van de beroemde Mauritaanse griot en hoddu-speler Saidou Bâ. Als 12-jarige vraagt Ali Farka Toure om voor hem gitaar te spelen en moedigt hem aan om zijn weg als muzikant verder te zetten. Sindsdien werkte hij ondermeer met Baaba Maal samen. Het mag dan ook geen toeval zijn dat hij in de Senegalese zanger Samba Django, de neef van Maal, een ideale partner vindt. Met de Belgische violiste en trompettiste Ananta Roosens is het trio compleet.

Antonio Segura komt uit Sevilla, de bakermat van de flamenco. Hij als 11-jarige en studeerde bij grote flamencogitaristen: Isidoro Carmona, Mario Escudero, Pedro Escalona, Paquito Fernandez … en onwikkelde zich tot één van de belangrijkste flamencogitaristen van de lage landen. Hij speelt samen met José Ligero (zang, palmas), die als geen ander de stijl van de Sevillaanse gitana-wijk Triana beheerst.

In de tuin van GC Wabo speelt het Muziekpublique Folk Ensemble onder leiding van Rebecca Van Bogaert (fluit) en Jonas Malfliet (accordeon) dansbare folkmelodieën zoals scottisch, rondeau, mazurka, bourrée, wals, polska, …

Organisatie : GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique

Vertrek : GC WaBo, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal – Bosvoorde

Prijs : € 1,50 / € 3 (gezinnen)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's