(0)
(0)
Concerten overzicht

TriOrganico (MEX): cd-release ‘Floresta’ | Buena Vida Social Band ft. Didier Laloy & Pascal Chardome

11-11-11-concert en cd-voorstelling
Op Vrijdag 9 november 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 09/11

Deze concertavond kadert in de CNCD-11.11.11-campagne voor ‘rechtvaardige migratie’. CNCD wil samen met iedereen die zich niet in de huidige migratiepolitiek kan vinden voor een andere weg kiezen: “Migratie is een groot maatschappelijk probleem. Het terugplooien op zichzelf, de racistische uitspraken en de groeiende ongelijkheid vormen een vruchtbare voedingsbodem voor de afwijzing van migranten. Velen onder ons willen zich hier niet bij neerleggen. Overal in België mobiliseren burgers voor een menselijk onthaal.”

De BVSB (Buena Vida Social Band) verenigt vijftig militante koorzangers die dezelfde waarden uitdragen als het Andes-concept van ‘Buen Vivir’, dat pleit voor solidariteit. Ze zingen liederen die de sociale onrechtvaardigheid aan de kaak stellen en willen zo het publiek warm maken voor de strijd voor de mensenrechten. Onder leiding van Pascal Chardome (arrangementen) en Michèle Liebman. worden ze uitzonderlijk begeleid op accordeon door Didier Laloy.

Na een lange tournee in Argentinië, komt TriOrganico hun nieuwe cd ‘Floresta’ eindelijk ook bij ons voorstellen. De diversiteit van de traditionele muziek in Latijns-Amerika is te danken aan migratie en verenigt Afrikaanse ritmes, snaarinstrumenten van Europese origine en blaasinstrumenten en zangtechnieken van de inheemse Indiaanse bevolking. De drie multi-instrumentalisten zijn gefascineerd door de veelzijdige geluiden van het continent. Met behulp van soms verrassende instrumenten (met elementen uit de natuur of gebruiksvoorwerpen) speelt TriOrganico nu eens feestelijke, dan weer ontroerende composities die de verscheidenheid van het kleurrijke continent oproepen.

  • Oswaldo Hernandez Napoles: Kalima, Rabeca, Ronroco, Agogos, Checere, Quena, Zampona, Pifano, Hang, Maracas, Caxixis, Triangle, Cloche, Quijada
  • Juan-Carlos Bonifaz Ordonez: Marimba, Glockenspiel
  • Patricia Hernandez-Van Cauwenberge: Bombo leguero, Cajon, Udu calabasse, Chekere, Caxixis
  • Fabien Bogaert: Pifano
  • Citlali Hernandez Napoles: Dwarsfluit

 

Een samenwerking tussen Muziekpublique en CNCD-11.11.11, met de steun van de Gemeente Elsene

TOEGANG TEN VOORDELE VAN 11.11.11

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's