(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Sutari (Polen) | Les Divas Dugazon (Be)

Op Zaterdag 3 februari 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 03/02

Twee jonge, vrouwelijke trio’s met polyfone stemmen die tussen traditie en vernieuwing bewegen en beiden een nieuw album voorstellen, dat is de rode draad van deze avond met twee groepen die voorbestemd lijken om elkaars pad te kruisen. Maak u op voor een dubbele portie verfijnde girlpower.

Na een felgesmaakte passage in 2016, komen de drie Divas Dugazon terug om hun nieuwe EP ‘Rossignol’ voor te stellen. Het repertoire van het populaire Brusselse a capella trio is even kosmopolitisch als onze hoofdstad en put uit verschillende genres en tradities: van klezmerklanken tot samba- en cumbiaritmes, gypsy polyfonie en hedendaagse muziek. Het trio nodigt je uit voor een krachtige en poëtische ervaring waarin een pulserende hartslag, een mysterieuze wind die aan komt waaien, vreemde talen die in je oren fluisteren en het huilende lied van de wolf de ingrediënten zijn. Te beluisteren met je ogen toe, maar ook het kijken meer dan waard.

Sutari speelde zijn eerste buitenlandse optreden bij Muziekpublique, maar toerde ondertussen al de halve aardbol rond. De drie Poolse muzikantes keren terug met een tweede album ‘Thistles’ in de achterzak. Hun eerste album omschreven ze als “a kitchen avant-guard of three female voices and everyday instruments”, met de liederen van hun grootmoeders begeleid op percussie uit de keuken zoals een mixer, een rasp of druppelend water. Hun nieuwe album heeft het rijke kleurenpalet, maar ook het wilde, pittige met de distel gemeen. Naast percussie -al dan niet uit de keuken-, viool en basetla (tussen cello en contrabas), voegen ze de Litouwse kankles aan hun instrumentarium toe. Het nieuwe album bevat melodieën uit de regio’s van Kujawy, Wielkopolska en Mazowsze en poëtische composities die een sprookjesachtige sfeer oproepen.

Sutari

  • Basia Songin : zang, mondharp, basetla, percussie
  • Kasia Kapela : zang, viool, kankles, percussie
  • Zosia Barańska : zang, viool, percussie

Les Divas Dugazon

  • Liévine Hubert: zang, caxixi
  • Mouna Yantour: zang, caxixi, cajón, pandeiro
  • Cassandre Prieux: zang, caxixi, triangel, guazá

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's