(0)
(0)
Concerten overzicht

Sepideh Raissadat (Iran)

De jonge stem en setarspeelster van de Perzische muziek
Op Zaterdag 22 september 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 22/09

Naar klassieke maatstaven is de in 1980 geboren Sepideh Raissadat een jonge stem in de klassieke Perzische muziek. Op haar negende startte ze haar opleiding bij de beroemde Iraanse zangeres Parisa. Daarna studeerde ze onder meer bij Mohammad Reza Lotfi, een andere grootheid uit de Perzische muziek.

Sepideh Raissadat zingt niet alleen fabelachtig, maar is ook een begenadigd setar-speler, de Iraanse driesnarige langhalsluit. Hoewel zij altijd de vrijheid heeft gehad om muziek te leren, mogen vrouwen in Iran sinds de islamitische revolutie van 1979 niet meer als solisten optreden. Zij was wel de eerste vrouw die in 1999 als zangeres in het openbaar in een duet optrad, met haar toenmalige leraar Parviz Meshkatian. Dat werd het begin van een bloeiende carrière met een vijftal albums en als zangeres bij befaamde ensembles als Aref Ensemble, Mezrab en Rohab.

De magische, trillende stem van Sepideh Raissadat wordt begeleid door viool en tombak (vaastrom). Het repertoire van het trio bevat romantische, melancholische en vreugdevolle stukken waarvan de teksten putten uit de enorme schatkist van de klassieke Perzische poëzie.

 

  • Sepideh Raissadat : setar, zang
  • Eskandar Abadi : viool
  • Bahareh Moghtadaei : tombak

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's