(0)
(0)
Concerten overzicht

Kayhan Kalhor & Kiya Tabassian (Iran)

Meesters van de Perzische muziek
Op Woensdag 17 oktober 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 17/10

Iraanse klassieke muziek heeft de improvisatiekwaliteiten van Indiase muziek en de literaire gevoeligheid van Arabische muziek. De Iraans-Koerdische Kayhan Kalhor verzoent traditie en innovatie op een expressieve manier. Hij heeft internationale faam als grootmeester op de viersnarige kamancheh, een Perzisch strijkinstrument. Hij componeert en musiceert aan de zijde van westerse grootheden als Yo-Yo Ma en het Kronos Quartet, maar werkt ook samen met de peetvaders van de Iraanse muziek zoals Mohammad Reza Shajarian en Sharam Nazeri of met grootmeesters uit andere tradities zoals de Turk Erdal Erzincan of Malinees Toumani Diabate. Kalhor is dan ook een stem uit Teheran die humanisme in diepe klanken omzet.

 

Voor dit concert gaat hij de ontmoeting aan met zijn landgenoot en virtuoos setar-speler Kiya Tabassian, die als stichtend lid en drijvende kracht van ensemble Constantinople al jaren bewijst de universele kracht van muziek in het hart te dragen. Een concert vol raffinement en bezieling, dat Perzische muziek in volle evolutie toont.

 

  • Kayhan Kalhor: kamanche, setar
  • Kiya Tabassian: setar

 

In onze brochure is er een fout geslopen in het bedrag voor de tickets van dit concert.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.

 

Ontdek vanaf 18.30 uur de traditionele en familiale Iraanse keuken die ter plaatse wordt geserveerd door onze partner Restaurant Bissetoun.
(Service van 18.30 tot 22.30 uur).

 

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's