(0)
(0)
Concerten overzicht

Renaud Garcia-Fons Trio

'La Vie Devant Soi'
Op Zaterdag 8 juni 2019 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 08/06

Na zijn magistrale soloconcert op het Hide & Seek Festival, nodigen we  de meesterlijke contrabassist Renaud Garcia-Fons opnieuw uit met zijn nieuwe project. Voor La Vie Devant Soi, een project met accordeonist David Venitucci en percussionist en vibrafonist Stephane Caracci, put Garcia-Fons uit zijn vele reizen. Dat blijkt onder meer uit het pittige nummer Rues Vagabondes waarin magistraal spel en westerse en oosterse elementen elkaar probleemloos vinden in een meeslepend geheel.

De muzikant die tegenwoordig in Parijs resideert liet zich ook inspireren door de wereldstad. In deze stad, een ontmoetingsplaats van kunstenaars van alle nationaliteiten, werkte de Frans-Spaanse bassist aan het album La Vie Devant Soi, dat de titel is van het boek van Gary kier over een buitengewone relatie tussen een kleine Arabische wees en een joodse mama.

Muzikaal laaft hij zich aan uiteenlopende bronnen, gaande van klassiekers als Satie en Debussy, met wie Garcia-Fons een voorliefde voor zachte, poëtische indrukken deelt tot de evenzeer virtuoos aangelegde Irakese oudspeler annex snarenwonder Munir Bashir. Het illustreert hoe uiteenlopend de invloeden zijn van Garcia-Fons die steevast een ruime, wijde kijk op de dingen aanhoudt. Verwacht u aan een reis tussen groove en poëzie, scherts en nostalgie … een ode aan de mens.

 

  • Renaud GARCIA-FONS : contrabas 5 snaren
  • David VENITUCCI: accordeon
  • Stephan CARACCI : vibrafoon, percussie

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's