(0)
(0)
Concerten overzicht

Las Hermanas Caronni (Argentinië)

+ The World Music Chain #5: Tanar Catalpinar & Renato Martins
Op Zaterdag 17 maart 2018 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 17/03

Deze Argentijnse dames zijn tien minuten na elkaar geboren en komen uit een muzikale familie. Hun grootmoeder speelde meerdere tango’s uit haar hoofd, hun vader zong vaak zijn liederen uit Italië, hun neefjes speelden gitaarliederen rond het kampvuur en dan hebben ze ook nog een alom geprezen pianist als oom, een emigrant uit Italië. De zusjes hebben muziek dus echt met de paplepel ingegoten gekregen.

De Hermanas Caronni zijn opgegroeid in Rosario, en hebben hun muziekopleiding genoten bij het Théâtre Colon en de beroemde Opera van Buenos Aires. Het avontuur trok echter en uiteindelijk deden de zussen wat zoveel Argentijnen vóór hen deden: ze vertrokken naar het buitenland. Uiteindelijk werden ze in Parijs weer herenigd. Hun samenspel riep herinneringen op aan hun leven in Argentinië en leidde tot het ontstaan van de huidige duo-formatie. Hun landgenoot en meester van de tango negro, Juan Carlos Caceres, zette hen aan om eigen composities te schrijven. En dat was het begin van een bloeiende internationale carrière.

De dames laten zich niet in een hokje plaatsen: diverse stijlen en invloeden omlijst door warme zang, van Argentijnse tango tot experimentele minimale muziek, sensueel en elegant, muziek met temperament, virtuoos en verleidelijk!

We openen de avond met de vijfde World Music Chain, de reeks aflossingsconcerten, in het kader van 15 jaar Muziekpublique waarin Tanar Catalpinar (saz, zang) zal samenspelen met de Braziliaanse percussionist Renato Martins.

  • Gianna Caronni : zang, klarinet, percussie
  • Laura Caronni : zang, cello, viool

“Las Hermanas Caronni – are maestros of the cello and clarinet, from which they tease soulful songs that skip sprite-like around the genres, from Italian canzonetta to klezmer to Astor Piazzola-like tango, with moments of Mychael Nyman and La Chicana along the way.  » (Songlines)

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's