(0)
(0)
Concerten overzicht

End of Season

Cursus festival Muziekpublique
Van Zaterdag 11 tot Zondag 12 juni 2022 - 18h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
ZAT 11/06
ZON 12/06

Dit is telkens één van de hoogtepunten van het jaar, als de leerlingen die met meer dan 500 wekelijks een cursus muziek of dans in de academie van Muziekpublique volgen, tonen wat ze geleerd hebben. Tijdens het End of Season Festival reizen we ongeveer de hele wereld af: van West-Afrika, via Zuid-Spanje naar de Balkan, om via het Midden-Oosten uit te komen aan de andere kant van de Oceaan: Latijns-Amerika!

Het hele jaar werkten de leerlingen hard aan vingerzettingen, kwarttonen, zevenkwartsmaten, keelzang of ‘soniquete’, zetten ze hun passen om in passie. Het resultaat kan je op een zeer geanimeerde avond en namiddag bewonderen in een spektakel dat uitblinkt in diversiteit.

De Muziekpublique Academy is de meest diverse, eigenzinnige en levendige muziekacademie in de Europese Unie. Elke week kan je er les volgen bij grote namen op de Belgische folk- en traditionele muziek-scène, zoals Vardan Hovanissian, Osvaldo Hernandez, Renaud Dardenne en Osman Martins. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende muziek- en danslessen: kora, darbouka, flamencodans, Ierse fluit, Braziliaanse gitaar … en als je al een degelijk niveau hebt kan je je ook inschrijven bij één van onze ensembles: Balkan, Oost-West, American Roots, Swing Manouche …

Programma:

Zaterdag 11/06 van 18u tot +/- 22u:
Bendir, Oost-West-Ensemble, cursussen van Emanuela Lodato & Vincent Noiret, oud, kalebas, kora, bombo/bolea/cajon/pandeiro.

Zondag 12/06 van 14u tot +/- 19h30:
Diatonische accordeon, accordeon ensemble, darbouka, mondharmonica, Latijns-Amerikaanse zang, American roots music + mandoline & banjo, chromatische accordeon, Balkan-ensemble, tango, duduk, Turks ensemble, Swing Manouche ensemble, flamenco-groepen van Antonio Paz, Antonio Segura en Saïdjah Galo.

Opgelet: de volgorde en timing van de groepen kan nog wijzigen!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden