(0)
(0)
Concerten overzicht

ICTM-Talk: Michel Plisson

Musical and choreographic expressions in Latin America (Sonamos Latinoamerica Festival)
Op Donderdag 12 oktober 2023 - 19h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
DON 12/10

Michel Plisson is hoogleraar economie en sociale wetenschappen, etnomusicoloog, musicus, journalist en docent. Zo doceerde hij etnomusicologie aan de Universiteit van Reims en aan het Conservatorium voor muziek en dans in Parijs. Zijn onderzoek in de traditionele, populaire en geleerde muziek van Latijns-Amerika deed hem veel reizen. Door de samensmelting van verschillende culturele elementen is de Latijns-Amerikaanse muziek over de eeuwen heen sterk geëvolueerd waardoor er nieuwe, unieke muzikale expressies ontstaan zijn. Deze alchemie heeft geleid tot fascinerende muzikaal-choreografische genres.

Deze ICTM-talk is een unieke kans om de muzikale evolutie in Latijns-Amerika beter te begrijpen en de verwantschap tussen muzikale genres te ontdekken. Michel Plisson bespreekt de processen van sociale aanpassing die geleid hebben tot het ontstaan van deze nieuwe muziek, verkent de sociale omstandigheden die haar bloei bevorderden en tracht de organische verbanden te ontdekken die deze gevarieerde muzikale genres samenbrachten.

De inspirerende ICTM-Talks doen je kennis maken met muzikale tradities via een veelvoud aan stemmen, opvattingen en interpretaties. In een gezellige sfeer rond de tafels in de Foyer van het Molière Theater, neemt het publiek deel aan een door de spreker voorbereide presentatie, die wordt afgewisseld met momenten van uitwisseling met de deelnemers.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden