(0)
(0)
Concerten overzicht

Broodje Brussel: Eloy Zúñiga

Sonamos Latinoamerica Festival '23
Op Woensdag 11 oktober 2023 - 12h30
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
WOE 11/10

Sonamos Latinoamerica, het Brusselse festival dat de muzikale tradities van Latijns-Amerika eert, is eindelijk terug. Dit festival, dat rechtstreeks verbonden is met zijn Zuid-Amerikaanse tegenhangers, nodigt gerenommeerde artiesten uit om de muziek van Mexico, Brazilië, Chili en Argentinië te vieren. We openen met een gratis middagconcert met een virtuoos op de jarana huasteca.

Eloy Zúñiga “el zurdo” is een prominente Mexicaanse muzikant, dichter en zanger. Zijn belangrijkste instrument is de jarana huasteca – een kleine gitaar afkomstig uit de Huasteca-regio, de plaats waar hij opgroeide en wiens muzikale traditie hij verder zet. Wonend op het platteland, combineert hij een artistieke carrière met landbouw en de heropbouw van het land.

Als solist, begeleider en met zijn groepen Tlacuatzin en La Manta toerde hij door Amerika en Europa en deelde het podium met Robert Plant (Led Zeppelin), Joan Báez, Guillermo Velázquez, Lila Downs, Mariana Carrizo en Augusto Bracho.
Eloy is ook een activist, verspreider en verdediger van de cultuur en de natuurlijke omgeving van de Huasteca, van de verbondenheid met de gemeenschappen tot zijn radio- en televisiespots “Huasteca Viento de Son” en “Idioma sin Olvido” (Radiotelevisie van Veracruz, TeleUV, Instituto Veracruzano de Cultura), evenals sociale netwerken en andere internetmedia.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden