(0)
(0)
Concerten overzicht

Tuur Florizoone (Be) Luiz Mura (Brazilië)

Op Vrijdag 7 april 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 07/04

Toen de paden van Tuur Florizoone en Luiz Mura elkaar kruisten, ontstond al snel een warme vriendschap. Tuur, de Belgische accordeonist, woonde toen hij zeventien was een jaar in Brazilië om er met straatkinderen te werken. De Braziliaanse zanger-gitarist Luiz Murakami verwerkt al jaren zijn heteregone familie-achtergrond (Braziliaans, Japans, Portugees, Calabrees en Siciliaans) in eigen bossa nova composities. Voor het eerst staan ze solo op hetzelfde podium, al zullen ze de avond als duo beëindigen.

In geen tijd is accordeonist Tuur Florizoone uitgegroeid tot een van de meest geliefde muzikanten van het land. Jazz, folk, klassiek en filmmuziek smelt hij samen tot een warme, pakkende combinatie van speelsheid en gevoel. Met zijn solo-album Night Shift, gemaakt in volle Corona-periode, vergaste hij de wereld met een reeks helende melancholische filmische schetsen.

Met een enorme fascinatie voor bossa nova, improvisatie, jazz en traditionele muziek probeert Luiz Murá Brazilië te verbinden met andere melodieën en ritmes van over de hele wereld. Zijn laatste album “Origem” is een eerbetoon aan de muziek van João Gilberto die stierf in de zomer van 2019. Met een Braziliaanse palissander gitaar “Jacarandá Bahia” gaat hij op de meest authentieke manier naar de traditie van bossa nova. Of zoals een Franse journalist het verwoordde: “Luiz Mura verricht evenveel kleine mirakels met zijn vingers als met zijn warme stem”.

 

  • Tuur Florizoone: accordeon
  • Luiz Mura: gitaar, zang

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's