(0)
(0)
Concerten overzicht

Niepold Cutting (België/Groot-Brittannië) + bal folk De Schepper-Sanczuk

Cd-release concert
Op Vrijdag 3 maart 2023 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 03/03

Anne Niepold en Andy Cutting zijn twee absolute grootheden op diatonisch accordeon. Anne Niepold moeten we nauwelijks nog voorstellen. Van Deux Accords Diront over Musette is not Dead tot prachtige albums solo of in trio toont ze zich telkens als één van de meest vernieuwende en grensoverschrijdende accordeonisten in Europa. Haar repertoire situeert zich tussen verschillende tradities en muzikale werelden.
Andy Cutting is bekend van zijn werk met zijn duo Chris Wood, Blowzabella en Topette, maar speelde ook al met Sting en the Who. Hij heeft een unieke stijl en klank die je onmiddellijk herkent, gelieerd aan de klankkleur van zijn instrument, de frasering en de composities die bewegen tussen Engelse folktradities en neo-folk. Cutting blinkt uit met sterke melodieën en verfijnd balgwerk.
Hoewel erg verschillend hebben beide artiesten één ding gemeen: de drang om het publiek te raken. Als duo vullen ze elkaar perfect aan in een warm en speels album en programma vol humor.

Na het concert zetten Anne Niepold en Andy Cutting een bal folk in in de foyer om daarna plaats te laten voor het duo De Schepper-Sanczuk. Violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper groeiden ze op in een gezin waar volksmuziek een belangrijke rol speelde en beiden studeerden ze zowel klassieke muziek als jazz. Deze muzikanten spelen een bal folk met diverse invloeden, waarin ze ruimte laten voor improvisatie, zonder hun traditionele roots te verloochenen.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's