(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Amel Sediri & Moufadhel Adhoum (Tunesië) @ Autriquehuis

Hide & Seek Festival 2022
Op Dinsdag 23 augustus 2022 - 20h30
Autriquehuis - Haachtse Steenweg 266, 1030 Schaarbeek
DIN 23/08

Het Autrique huis is één van de eerste huizen van de hand van de beroemde art nouveau architect Victor Horta, dat hij in 1893 bouwde in opdracht van zijn vriend en logebroeder Eugène Autrique. Na jaren te koop te hebben gestaan wordt dit pareltje van architectuur in 1996 op aandringen van striptekenaar François Schuiten aangekocht door de gemeente Schaarbeek. In het huis vindt men al enkele typische kenmerken van Horta: het begin van de integratie met de straat, muurbekleding van verschillende diktes, het samengaan van  symmetrie met asymmetrische vormen en het baanbrekend gebruik van metaal. Voeg daar een originele enscenering van François Schuiten en Benoît Peeters aan toe waarbij het huis van de kelder tot de zolder ingericht werd en je krijgt een eerbetoon aan de Brusselse privé-architectuur.

In deze tot de verbeelding sprekende setting ontvangen we de Tunesische muzikanten Amel Sediri en Moufadhel Adhoum. Met gelijkaardige muzikale achtergrond vertegenwoordigt dit duo een opmerkelijke muzikale symbiose tussen de prachtige stem van Amel Sediri, die zowel klassieke lyrische zang als Arabische zang beheerst in de traditie van de grote diva’s zoals Oum Kalthoum, Fayruz,… en de pakkende oud van Moufadhel Adhoum, een meester van dit prachtige instrument, en een van de beste oud-spelers van zijn generatie. Sediri’s stem glijdt niet alleen over de tokkelende snaren van de oud, ook op viool is ze een uitstekende sparringpartner van haar landgenoot. Samen bewegen ze in een betoverend universum vol met prachtige romantische of melancholische Arabisch-Oosterse melodieën die subtiel geharmoniseerd en sierlijk vertolkt worden. In een gevarieerd Arabisch-Oosters repertoire gaande van klassiek Arabisch tot populaire liederen, Arabische, Turkse en zelfs Balkanmuziek, enz… spelen ze met emoties, improvisaties, harmonieën en ritme.

 

Opgelet, dit concert start om 20u30.
Tickets te koop vanaf dinsdag 12 juli om 10u30!

Samen met onze partner Brukselbinnenstebuiten organiseren wij een rondleiding in de buurt van het Autrique huis om 16u30. Voor meer informatie en tickets voor de rondleiding: klik hier!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden