(0)
(0)
Concerten overzicht

American Roots Night

Annick Odom, Hills of Belgium, Leo Divary, the Pig Society
Op Vrijdag 11 maart 2022 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 11/03

Lang voor de country en bluegrass op een moderne manier de wereld veroverden, deed de muziek van kleine gemeenschappen van boeren en vervolgens mijnwerkers in het oosten van de Verenigde Staten al dansen en dromen. Deze rurale muziek kwam begin twintigste eeuw de ether binnen onder de naam Hillbilly Music en later “old-time”. De oorsprong is terug te vinden in de Europese en Afrikaanse folktradities van waaruit zich verschillende dansen en ballads en andere liedjes ontstonden.

Sinds enkele jaren ontwikkelt zich in de Verenigde Staten en nu ook in West-Europa een nieuwe generatie van old time muzikanten. Ook in ons land is de stijl aan een revival toe en er ontstond een Belgische scene, met uitwisseling over de grenzen waarvan een aantal artiesten tijdens deze American Roots Night op het podium staan. Maak je op voor een spannende avond variërend van West Virginia ballads tot de dansmuziek van de Stringbands, inclusief herziene standards of geïnspireerde composities,…

De Belgo-Amerikaanse contrabassiste en zangeres Annick Odom die vooral in Nederland speelt, exploreert al jaren de muziek uit de Appalachen waarbij ze nummers leerde van nog levende muzikanten van de vorige generaties. In haar solo ‘West Virginia, My Home’ combineert ze die melodieën en ballades met storytelling. Hills of Belgium, oftewel Lorcan Fahy (viool, zang) en Jeremy Fraboni (banjo, zang), zijn de Belgische ambassadeurs van de Belgische mountain music, getuige hun EP ‘Hills of Mexico’. Leo Divary & the Pig Society zijn dan weer de Franse referentie voor American Roots Music. Met zangeres Leo Divary hebben ze een uitstekende zangeres in rangen die feilloos navigeert tussen haar Franse roots en de muziek uit de Appalachen.

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's