(0)
(0)
Concerten overzicht

SOLD OUT - Huun-Huur-Tu

Keelzangers uit Tuva
Op Vrijdag 15 oktober 2021 - 20h00
Molière Theater - Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel
VRIJ 15/10

Ze zijn uiterst mysterieus: de traditionele, rituele keelgezangen uit het Centraal-Aziatische land Tuva, aan de grens met Mongolië. Met hun unieke zangtechniek ontwikkelden de zangers van de steppe een meeslepende klankkosmos die rijk is aan onder- en boventonen. Wat niet langer een mysterie is, is het wereldwijde succes van het kwartet Huun-Huur-Tu. Zij zijn inmiddels een gevestigde naam in de internationale muziekscene, dankzij hun moderne presentatie van traditionele keelzang.

Huun-Huur-Tu houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere en gaf bij Muziekpublique in 2011 al een onvergetelijk concert. Oorspronkelijk worden de liederen à capella uitgevoerd, maar Huun-Huur-Tu is een van de eerste groepen die deze zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten en hedendaagse invloeden.

Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang, waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Centraal-Azië. Het totaalplaatje voelt haast buitenaards aan en is een lust voor het oog en oor. De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny ‘Guitar’ Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en Hazmat Modine. Als je met je hoofd even helemaal ergens anders wilt zijn, dan ben je bij het optreden van Huun-Huur-Tu aan het juiste adres.

 

  • Kaigal-ool Khovalyg – zang, igil, doshpuluur
  • Radik Tyulyush – zang, byzaanchi, khomuz
  • Sayan Bapa – zang, doshpuluur, marinhuur, gitaar
  • Alexei Saryglar – zang, tungur, dazhaaning khavy

OPGELET, VOOR DIT CONCERT ZAL U GEVRAAGD WORDEN OM NAAST HET CONCERTTICKET OOK EEN COVID SAFE TICKET VOOR TE LEGGEN. ALLE INFORMATIE HIER!

Geniet van veel voordelen en kortingen

Lid worden

Video's